Essen Motorshow – er kendt for at køre en kampagne som hedder “Tune it safe”. Hvor der er udstillet en “Polti” bil, der er lettere modificeret. Og der har igennem årene været forskellige modeller med de kendte skilte på siden, vi alle sammen frygter lidt. Når det er gået lidt for stærkt, på et godt stykke motorvej. Der har blandt andet været en tunet Golf. Sidste år var det så blevet tid til en BMW i8, og i år blev det så en Audi RS4 med ekstra R. Nemlig ABT’s svar på en tuning af den ikoniske bil fra Ingolstadt. RS4-R er model betegnelsen, når Audien har været forbi gutterne hos ABT i Tyskland.

RS4-R blev faktisk præsenteret tilbage i 2018, på Geneve Motorshow. Med optimeringer til den 2,9 liters twin-turbo V6 motor som Audi RS4 benytter. 523 HK og 690 Nm blev det til, og her er effekten stadig i denne “Polizei Edition”. Udover det visuelle og motoroptimeringen har RS4-R også fået et nyt udstødningssystem der får den 2,9-liters turbo motor til at lyde af lidt mere. Afgangene er elegant afsluttet med to kulfiber rørhaler i hver side. Derudover får bilen en sænkning, så bilen kommer lidt tættere på asfalten. Standard fælge er ikke længere at finde på RS4-R, de er derimod blevet erstattet af et sæt 21″ alufælge svøbt i 275/25 ZR1 dæk fra Hankook.

Denne RS4-R må vel siges og være en hver Politibetjents våde drøm, når der skal fanges fartsyndere ude på vejene. Eller man bare skal hurtigt frem til et gerningsted.