Der er ekstra smæk på den velkendte Mercedes-AMG V8

Den syvende generation af SL blev lanceret i modelåret 2022 og er den første SL, der markedføres under Mercedes-AMG-mærket. AMG-divisionen var dybt involveret i udviklingsarbejdet på den nye roadster, hvilket forklarer dens mere performance-orienterede koncept. Hvis du ikke er tilfreds med en standard Mercedes-AMG SL63, som, lige nu, er modellens kraftigste produktionsversion, har Manhart en ny tuningpakke, der tilføjer endnu flere hk til opskriften.

Virksomheden fra Wuppertal præsenterer den såkaldte SL 700 R Limited, der vises nedenfor med et to-farvet eksteriørdesign. Kombinationen er blevet et varemærke for Manhart’s køretøjer, da vi tidligere har set denne kombination i mange andre projekter. En sort grundfarve med striber og accenter i en gylden kontrast-farve.

Et af højdepunkterne ved de eksterne opgraderinger er de 22-tommer Y-eget monoblock fælge med Hankook Ventus S1 Evo2-dæk i størrelserne 295/30 foran og 335/25 bagpå. Fælgene bærer samme farvepallet som resten af bilen. Bremserne forbliver uændrede og får kun Manhart-logoet på kaliperne. Dog siger tuningvirksomheden at en opgradering af bremsesystemet kan foretages, hvis kunderne ønsker det.

Motorrummet i Mercedes-AMG SL63 er også blevet udsmykket i den gyldne farve

Mercedes-AMG SL63

Den vigtigste ændring sker under motorhjelmen. Den 4,0-liters bi-turbo V8-motor fra Mercedes-AMG er blevet modificeret med ny intercooler, et performance luftfilter og en softwareopdatering der giver en maksimal effekt på 707 hestekræfter og 935 Nm. Dette repræsenterer et sundt boost af ydelse i forhold til standardtalene på 577 hk og 800 Nm. Manhart siger også, at de har modificeret den ni-trins automatgearkasse til at skifte gear hurtigere.

Tunerne siger, at motor-opgraderingerne er godkendt af TUV, Tysklands tekniske inspektionsforening, hvilket betyder, at kittet er lovligt på vejene i hele Europa. Dog er der en “OPF-delete” opgradering med nye downpipes og keramiske katalysatorer med 600 celler, som ikke er godkendt af foreningen, hvilket kun gør det egnet til eksportmarkeder uden for Tyskland.