Update: Toyota Supra’en kørt af Paul Walker i The Fast and The Furious og som medvirkede 2 Fast 2 Furoius er nu blevet solgt på auktion for 550.000 dollars, hvilket svarer til 3.447.622 kroner.

I 2001 bragte filmen “The Fast and Furious” den amerikanske tunerbilscene til det globale publikum. Den første F&F film blev starten på en filmfranchise, der siden er blevet mere vanvittig, indtil der nu i den seneste film er en raketdrevet Pontiac Fiero, der skydes ud i rummet.

Et stykke automobil filmhistorie

Nu bliver det muligt for fans af den 20-årige filmserie at eje stjernebilen fra den originale film. Den orange Toyota Supra Targa som Dom og Brian bygger sammen skal sælges af Barrett-Jackson i Las Vegas mellem den 17. og den 19. juni.

Denne Supra blev brugt i scener skudt indvendige og udvendige i The Fast and the Furious. Det betyder at Paul Walker (RIP) har siddet bag rattet, hvilket nok skal hive prisen i vejret.

Spillede også med i 2 Fast 2 Furious

Eddie Paul i The Shark Shop i El Segundo, Californien, byggede køretøjet til filmen. Efterfølgende blev bilen ombygget til den guldfarvede Supra i 2 Fast 2 Furious. Efter optagelserne af den senere film blev bilen ombygget igen til specifikationen fra den første film.

Den orange farve hedder “Candy Orange” og kommer fra en Lamborghini Diablo. Figuren på det ikoniske venyl på siden hedder “Nuclear Gladiator. Bodykittet inkluderer en ny front og sideskørter fra Bomex, TRD motorhjelm, APR aluminium bi-plane spoiler og 19-tommer fem-eget alufælge.

[irp posts=”61698″ name=”Derfor skal du se Fast and Furious 7”]

Toyota´s 2JZ er en uberørt perle

I modsætning til Brian’s Supra i The Fast and the Furious er denne bil faktisk ikke tunet. Den 3,0-liters turboladet række-seks 2JZ under hjelmen er urørt. Desværre er bilen ikke en manuel version. Istedet har bilen en fire-trins automatisk gearkasse, selvom den lille, runde gearstang i kabinen gør, at transmissionen ser ud til at være en manuel.

Barrett-Jackson har ikke offentliggjort hvad startprisen kommer til at være, men bilen vil blive solgt uden reserve. Det betyder at den vil blive solgt lige meget hvor lav eller høj det endelige bud bliver.

Salget vil indkludere en lang liste af dokumentation på bilen og et ægteheds-certifikat. Tilbage i 2015 auktionerede Mecum en anden Toyota Supra fra Fast & Furious til en pris på 185.000 USD.

Den bil havde dog en seks-cylindret sugemotor og en fem-trins manuel gearkasse. Hvis du vil tage et kig på hvad der ellers skal sælges på auktionen kan du se listen her.