Rimac har sendt deres EV hyperbil til tyskland for at slå rekorder og det skal vi lige love for at den har

Rimac Nevera var ude og slå rekorder på stribe, da den elektriske hyperbil havde en begivenhedsrig dag på en testbane i Tyskland. Testbilen formåede at nedlægge ikke mindre end 23 rekorder på samme dag på Automotive Testing Papenburg anlægget, hvor den fik udnyttet de 4 kilometer lange lige stykker strækninger. Repræsentanter fra Dewesoft og RaceLogic var til stede for uafhængigt at verificere tiderne og bekræfte, at bilen var hurtigere end annonceret.

Udstyret med lovlige gadedæk, Michelin Cup 2 R, lykkedes det for Nevera at ramme 60 mph på kun 1,74 sekunder og dermed slå den tidligere officielle tid på 1,85 sekunder citeret af Rimac. Det skal bemærkes, at sprinten ikke blev gjort fra stillestående position, da der blev tager højde for en et-fods rulleudgang. Det kroatiske firma ønsker at påpege, at overfladen ikke var specielt forberedt til testen.

Det fulde overblik over de rekorder Rimac Nevera har formået at hive hjem

Rimac Nevera

Som tidligere antydet af CEO Mate Rimac på sociale medier har Nevera etableret en ny verdensrekord for verdens hurtigste produktionsbil til at gå fra 0 til 249 mph (400 km / t) og derefter tilbage til 0 igen. Den havde brug for bare 29,94 sekunder for at klare opgaven, hvor en Koenigsegg Regera brugte 31,49 sekunder på samme opgave på en landingsbane i Sverige i ​​2019.

Den Nevera deer blev brugt til de succesfulde rekordforsøg bar en speciel lakering som et hint til Mate Rimac’s egen BMW e-M3. En hjemmebygget, fuldt elektrisk 1984 3-serie E30, der satte mere end et par rekorder tilbage i 2012. Efter 11 år er firmaets grundlægger glad for at sige, at den nye hyperbil kan nå 249 mph (400 km / t) og vende tilbage til 0 hurtigere end en McLaren F1 kan nå 217 mph (350 km/h).

Udover de nævnte 22 rekorder satte Rimac Nevera også en ny rekord for den korteste bremseafstand nødvendig for at stoppe fra 62 mph (100 km / t). Den standsede på blot 29,12 meter som blev verificeret af Racelogic eller 28,96 meter hvis man skal tro på Dewesoft´s målinger.

Lige meget hvilke instrumenter man kigger på, kan vi ikke andet end at sige tillykke til Mate Rimac og hans team for nogle flotte resultater.