Sørg for at skrue op for dine høretelefoner. Det er ikke en hel almindelig Subaru Impreza!

At udskifte en bils motor med en anden kan være noget af en opgave for selv den bedste mekaniker. Men at prøve at skohorne en Ferrari V8 kan virke som en næsten umulig opgave….Eller hvad?

Albert er etape-rally-racer i Nordamerika, og kører hovedsagelig i en 2004 Subaru Impreza WRX STI. Han har ledt efter måder at øge antallet af hestekræfter i sin bil på, og efter at have undersøgt regelbogen opdagede han, at en naturlig sugemotor på 4,5 liter og derunder ikke havde nogen begrænsninger.

Han undersøgte F136-familien af motorer fra Ferrari, som havde det højeste specifikke output (hk/L). Helt konkret valgte han F136 IB fra Ferrari California, en 4,3-liters motor, der stadig producerer masser af kraft. Han fandt en i Michigan og fik den sendt til Oregon, hvor han etablerede butik hos Primitive Enterprises for at arbejde på projektet.

Albert har dokumenteret processen på sin YouTube-kanal. Han begyndte at arbejde på motorskiftet for syv-otte måneder siden, og i sidste måned var han i stand til at få den til at køre. Videoen ovenfor viser den Ferrari-byttede Subaru WRX STI, som får fuld spark på en grus racerbane.

Gevinsten i effekt, fra motorbyttet, har haft betydelig indvirkning, omend Albert afslørede ikke de endelige tal. I California´en producerede F136 IB 454 hestekræfter og et drejningsmoment på 485 Nm. Han har sagt, at kraften fra Ferrari-motoren er meget lineær, hvilket gør bilen mere kørevenlig og underholdende.

Selvfølgelig har projektet været præget af en masse udfordringer. Ferrari-motoren var tydeligvis større end den Subaru´s EJ-motor han havde, hvilket gjorde det nødvendigt at trimme en lille smule af underrammen for at få den ind i motorrummet.

Hele motoren sidder også foran tårnstiverne, hvilket har sine ulemper. Grundet motorens ekstra længde var Albert nødt også nødt til at tilpasse den eksisterende motorhjelm.