Ekstra downforce, højere ydelse og lav vægt – en vindende cocktail

Hvis man tager et kig på listen over konkurrenterne til Pikes Peak 2023, vil du se en sund mængde af specielle køretøjer fra forskellige mærker som Ferrari, Porsche, Ford, KTM og Radical bare for at nævne nogle få. Bilen med racenummeret 62 har aldrig været set i bjergene i Colorado før – en ægte racerbil kendt som Radford Pikes Peak Edition. Hvis du aldrig hørt om Radford så fortvivl ikke, her er alt hvad du behøver at vide.

Manden der lagde navn til firmaet, Harold Radford var en Rolls-Royce og Bentley-forhandler, som udviklede en specialbygget karosseri-forretning i slutningen af ​​1940’erne. I 1960’erne blev virksomheden kendt for sine luksusversioner af Mini-modeller.

Firmaet blev genstartet for cirka to år siden af ​​den tidligere Formel 1-vinder, Jenson Button, sammen med TV-værten og bilbyggeren Ant Anstead samt forretningsrådgiveren og advokaten Roger Behle. Det første produkt fra det genopstået firma blev afsløret i august 2021, og nu vil Radford deltage i Pikes Peak 2023 med en racerversion af den bil.

Radford Pikes Peak Edition sætter snuden mod toppen af Colorado
Radford Type 62-2 er bilen som Radford Pikes Peak Edition er baseret på

Den såkaldte Radford Pikes Peak Edition er baseret på Type 62-2, men har masser af opgraderinger i forhold til den bil der er lovlig at køre på vejene. For eksempel erstattes Type 62-2’s aluminiumschassis med en monocoque i kulfiber, der er cirka 9 tommer bredere.

Der er nye for- og bagunderrammer, ny affjedringsgeometri samt en ny bundplade. Aerodynamiske opgraderinger i kulfiber over hele karosseriet giver mere downforce ved højere hastigheder, hvilket er absolut nødvendigt for at være konkurrencedygtig på Pikes Peak.

Se Radford Type 62-2 til Goodwood Festival of Speed 2022

Den hardcore maskine drives af en 3,5-liters kompressor V6-motor, som kun deler sin nedre blok med den gade-lovlige version. Motoren yder nu omkring 700 hestekræfter, som sendes til baghjulene gennem en rat-betjent sekventiel gearkasse. Radford estimerer, at sprinten fra 0-100 km/t kun vil tage 2,3 sekunder og at topfarten er 257 km/t. Radford Pikes Peak udgaven vejer kun 860 kg.

Radford Pikes Peak Edition vil tackle Colorado-hillclimb med ex Top-Gear US vært, Tanner Foust, bag rattet.