ABT RS6 Legacy Edition debuterer med 750 hestekræfter

Den tyske tuningsvirksomhed ABT Sportsline specialiserer sig i at modificere produkter fra Volkswagen-gruppen, og deres sidste nye projekt er ‘ABT RS6 Legacy Edition‘. Virksomheden kalder den “toppen af kransekagen på to årtiers RS6-historie”. Eksklusiviteten bliver holdt høj da der kun vil blive lavet 200 ekesmplare.

Udgangspunktet for ABT er markedsversion af RS6 Performance, hvis bi-turbo V8 yder 621 hestekræfter og et drejningsmoment 850 newton-meter. Firmaet tilføjer nye turboladere, en optimeret intercooler og deres Power R-software, der øger effekten til 750 hestekræfter og et drejningsmoment på 980 Nm. Virksomhedens eget udstødningssystem ender i fire runde afgangsrør med en diameter på cirka 102 millimeter. RS6 Legacy Edition kører på ABT´s coilover-støddæmpere der sørger for at karossent krammer de nye 22-tommer fælge med komplekst kantet design.

Se promotions-teaseren af den ekstra vilde Audi RS6 lige her

Tuneren giver også RS6 Legacy Edition et mere aggressivt udseende end standardmodellen. ABT tilføjer frontskørteindsatser i kulfiber samt en modifikation af indsugningsgrillen for  at optimere luftgennemstrømningen. Motorhjelmen får et luftudtag i kulfiber, der forbedrer varmedissipationen fra motoren. Sidespejlende får takkede sektioner på deres indvendige kant. Bagsiden har en vinge med trim-elementer, der strækker sig ned over bagklappen. For at kunne se at dette er en ABT RS6 Legacy Edition bærer den nye diffuser logoet RS6-LE.

ABT iklæder instrumentbrættet, sæderammen, gearvælgerne bag rattet, trimpanelerne i døren i ‘Dinamica’-stof. Dertil kommer der et rat iklædt Alcantara. RS6-LE-logoet er på ryglænene og gulvmåtterne. Firmaets prisliste for RS6 Legacy Edition viser at prisen ligger på 102.600 euro. Dog specificerer dokumentet ikke, om dette er for hele bilen eller om køberen skal bidrage med en donorbil og installationen tillægger yderligere 11.462,08 euro til prisen.