V12-motoren i Ferrari 812 Versione Speciale er den mest kraftfulde i Ferrari´s historie

Efter lang tid med teaserbilleder og videoer af den hardcore version af 812 Superfast, har Ferrari endelig offentliggjort et begrænset antal billeder og tekniske specifikationer på bilen. Det endelige navn kendes ikke. For nu henviser folkene i Maranello til bilen som den specielle version (Versione Speciale).

Læs også: Mansory giver Ferrari 812 GTS vild overhaling

Der er ingen tvivl om at der er snakke om et helt andet bæst end en 812 Superfast. Udseendet er langt mere aggresivt, men stadig den klassisk smukke GT form som den kendes fra den italienske bilproducent. I fronten stikker splitteren længere frem end før med små finner i hver side der optimere luftflow. Det mest fremtrædende element er dog de større luftindtag i hver side af den nydesignet kølergrill. 812 SF havde en bagrude, men Ferrari har valgt at erstatte den med et aluminiumpanel med detaljer fremstillet i kulfiber.

Ferrari ofrer tradition til fordel for downforce

Den gennemgående fokus på aerodynamik kan ses på den nye diffuser. Både F12 Berlinetta, F12 tdf og 812 SF havde alle fire store udstødningsrør der selvfølgelig ser fantastisk ud men kan optage plads. Derfor har Ferrari valgt at skrotte det velkendte design til fordel for to rektangulære afgangsrør pladseret så langt fra hinanden som muligt. Dette har gjort det muligt at gøre diffuseren endnu breddere og på den måde øge downforce. De konkrete tal skal vi dog vente lidt længere på at få.

Der jo egentlig kun et tal der betyder noget

Der er ikke frigivet anden information omkring motoren end at den vil producere 830 hk. Det gør den til den mest kraftfulde V12 Ferrari nogensinde har produceret. Med en begrænser der først slår til ved 9.500 omdr/min har den også den højeste omdrejningsgrænse. Til sammenligning leverer en standard 812 SF 800 hk ved 8.500 så 1.000 omdr/min mere skal nok resulterer i et endnu vildere soundtrack. Momentet kan nok forventes at være en smule højere end de 718 Nm som motoren yder i 812 SF.

Læs også: Ferrari SF90 Stradale er firmaets nye hybrid hyperbil

Ferrari har en tradition med at strippe omkring 100 kg når det kommer til at fremstille deres hardcore versioner. I kombination 830 hk, firehjulsstyring og firmaets Side Slip Control vil denne mulige svanesang for Ferrari´s V12 uden tvivl skræmme enhver der er heldig nok til at sidde i føresædet.
Den komplette offentliggørelse af Ferrari 812 Versione Speciale vil finde sted den 5. maj.