Audi har planlagt at fremvise fire nye PHEV-modeller (Plug-in Hybrid) på Genève Motor Show.

Varianterne de vil fremvise er deres A8, A7 Sportback, A6 og Q5, som alle får en rækkevidde på over 40 kilometer på ren el (WLTP-testcyklus).

Så tænker du sikkert nu, at 40 km på strøm er ikke meget? 40km er en acceptabel rækkevidde, i sær for biler i den kaliber/vægtklasse, kontra Volvos V90 T8 model, som vi i vores test aldrig fik over 25km på ren el.

Audi Hybrid

De nye modeller kommer i to varianter hver, en komfortmodel og en sportsmodel. Komfortmodellen, som navnet fortæller, er komforten der er i fokus, og ikke de sportslige optræk og dynamik. Hvorimod sportsmodellen får et bedre elektrisk optræk, S-line eksteriør og strammere affjedring. Alle hybridmodeller fra Audi vil fremover få modelbetegnelsen “TFSI e”, og de 100% eldrevne varianter få modelbetegnelsen “e-tron”.

Audis hybridbiler kommer med et seperat opladningssystem som standard, som indeholder både stik til 270v stikkontakter og CEE-industristik, som vi kender de fra andre bilfabrikanter ligeså. Derudover kan man tilkøbe sig et Mode-3 kabel som kan bruges på offentlige ladestationer. Den kan med et udtag på godt 7,2 kW oplade batteriet på godt 2 timer (20km pr. time)

De nye PHEV modeller forventes at ankomme til de danske forhandlere i løbet af 2019 – men vi må vente i spænding på de danske priser, da de endnu er ukendte.

*Omskrevet pressemeddelse fra Audi*