De fleste bilentusiaster har nok set samtlige afsnit af Top Gear mindst en gang. Ihvert fald indtil Clarkson, Hammond og May forlod showet. Det velkendte bilshow har altid strejfet efter at presse biler til deres absolut yderste. Det var sandelig også tilfældet under optagelserne til Botswana Special, da de tre værter bl.a. fik til opgave at krydse Makgadikgadi salt sletten. Dem der har set afsnittet vil nok huske at Richard Hammond knyttede et emotionelt bånd til sit udvalgte køretøj. Faktisk blev båndet så stærkt at han navngav den gamle 1963 Opel Kadett, Oliver.

Det tog ikke længe før det blev åbentlyst at den yngste af de tre værter valgte den bedste bil til jobbet. Clarksons Lancia Beta Coupé og May´s Mercedes-Benz 230E blev nødt til at få fjernet dører, vinduer og interiør i et forsøg på at gøre dem lette nok til at køre på den porøse overflade af salt. Oliver havde derimod ingen problemer med vægten og kunne derfor krydse sletten uden problemer. Efter optagelserne lykedes det Hammond, efter megen papirarbejde, at hente sin gode ven hjem til England.

Det er ikke meget vi har set til Oliver de sidte 13 år, men nu ser det ud til at han får en kærlig hånd. Han skal nemlig restaureres, men Hammond kan ikke gøre op med sig selv til hvilken grad det skal være. Som det lyder på The Grand Tour værten står valget mellem klassisk OEM stil, hot rod V8 cruiser eller måske en gøre Oliver til en rallybil.

Inderst inde så vi gerne at Oliver forblev hans helt klassiske selv, men hvad end Hammond vælger er vi sikre på at båndet mellem de to aldrig bliver brudt.