Det var et kedeligt syn der tirsdag morgen mødte værkstedsejer Folmer Larsen, da han kunne konstatere at hans meget flotte cremefarvede Mercedes-Benz var forsvundet.

Bilen der havde holdt udendørs natten til tirsdag, var blevet stjålet.

Den gamle Mercedes-Benz 220 SE fra 1961, var blevet stjålet af ukendte gerningsmænd og kørt afsted på en autotrailer bag på en rød Ford Transit. Et vidne henvendte sig og fortalte, at den efterlyste Mercedes-Benz var blevet set blive læsset op på et lad, i tidsrummet mellem 00:30-01:00 om natten til tirsdag. Et setup, der fyldte hele landevejen, hvorfor folk måtte havde set det.

Tyveriet var blevet fanget på overvågningskamera, og det ledte til at man kunne efterlyse den røde Ford Transit og dens to første bogstaver på nummerpladen. Herefter gik det stærkt, og under 48 timer efter var bilen fundet efter anonyme tips fra vågne borgere på Fyn.

Den røde kassevogn var blevet set flere gange  ved Ringe, Brylle og Brændekilde tirsdag formiddag. Og det gjorde Folmer tryg, da det kunne tyde på at bilen ikke var eksporteret direkte ud af landet.

Tyvene må have kendt til bilen

Den gamle Mercedes-Benz var en bil, som Folmer havde gået og bygget på til sig selv. Den kunne ikke køre, og på værkstedet stod der også andre biler. Dog var denne den dyreste.

Da bilen ikke var sat til salg eller slået op nogle steder på nettet, må tyvene have haft kendskab til bilen.

På adressen hvor bilen blev fundet, stod der også andre køretøjer og lå flere bildele. Politiet blev tilkaldt, og der er nu en større operation i gang på området.

Tippet om den eksakte adresse kom anonymt via Facebook, hvor datteren Julie’s Facebook opslag nu var blevet delt mere end 2.000 gange.

– Det er gået som en steppebrand, med alt den medieomtale, fortalte Folmer til Pro-Street.dk. Han var overrasket og glad for, at have fået sin bil igen. Og samtidig roser han den ellers meget omdiskuterede Facebook stifter, Mark Zuckerberg.

– Man kan sige meget om manden. Og han får mange øretæver disse dage. Men én ting er sikkert, Mark skal have stor ros for at have skabt det her netværk. Uden det, var min bil nok aldrig fundet igen. Og politiet var ikke til meget hjælp. Først da jeg stod på adressen og fortalte at jeg selv havde fundet min bil, kom de for at hjælpe.

Desværre ikke første gang

Der forsvinder rigtig mange biler i Danmark. Her er slet ikke så fredeligt, som de fleste går og tror, hvad angår biltyverier.

Pro-Street.dk har været i kontakt med flere bilejere af stjålne biler, og historien er den samme omkring politiets arbejde i sagerne.

Ejerne oplever meget ofte, at politiet ikke gør meget ved sagerne. Ofte har ejerne oplevet, at når de ringer ind igen med mere nyt, så kan politiet ikke engang finde de tidligere sager, som ellers burde havde været oprettet om biltyveriet. Det får flere til at tvivle på, om det er så effektivt at bede dem om hjælp.

Derfor vælger flere efterhånden at slå deres biler op, og løbende holde opslagene opdateret. Og det giver bonus, da befolkningen i Danmark er glade for at dele den slags opslag, hvilket ofte fører til at bilerne kommer tilbage til ejerne.

Folmer Larsen har udtalt til Fyens.dk

– Det er simpelthen jeres opslag og Facebook-opslagene, som har gjort, at nogen har snakket, fortæller Folmer Larsen, som gerne vil takke alle, der har hjulpet til med at finde det firhjulede klenodie.

Fundet i en lade ved Ringe

Selvom bilen ikke var til salg, så anslår Folmer Larsen, at bilen har en værdi på omkring 350.000 kroner, men affektionsværdien for Folmer var langt større. Den 2-dørs Coupé havde fået en dusør på 15.000 kroner, til den som kunne komme med tips til at få bilen hjem igen.

Bilen der var meget let genkendelig med sin helt nye røde læderkabine og cremfarve, men den blev dog stjålet uden nummerplader på. Til trods for det, blev bilen fundet i en lade torsdag morgen ved Ringe.

Se billeder af bilen herunder:

[nggallery id=799]