Det ny selvstændige mærke CUPRA har for første gang præsenteret en konceptbil, som ikke er bygget på de allerede eksisterende Seat modeller, som CUPRA Ateca er.

Afsløringen af konceptbilen sker på CUPRA første fødselsdag, og får reel premiere på Geneve Motor Show.

Formentor bygges med den nyeste Plug-in-hybrid teknik, som skulle sikre denne nye model et perfekt moment og optræk, i sammenspillet mellem benzinmotoren og el-motoren.

Wayne Griffiths, CEO og medlem af CUPRAs bestyrelse, understreger, at:

“CUPRAs nuværende succes afspejler tydeligt mærkets popularitet i markedet”. Griffiths siger også, at: “Modtagelsen af CUPRA overstiger alle vores forventninger, og vi vil fortsætte med at konsolidere dette særlige mærke, der begejstrer de mest krævende bilentusiaster. Det er tid til at trykke speederen i bund for CUPRA.”

CUPRA Formentor

CUPRA Formentor vil få både et brutalt ydre men elegance invendigt, hvor kabinen leverer fedt design, og forhåbentligt også godt køreegenskaber. Bilen får 245hk/180kW som hybrid-model, og alt dette leveres til hjulene vis DSG gearkassen som vi kender det i VW-koncernens modeller.

Selvom CUPRA Formentor er udviklet til at tilbyde stor dynamik, reducerer kombinationen af el og forbrændingsmotor det samlede brændstofforbrug og sænker CO2-udledningem markant. Som vi oplever det med mange andre plug-in-modeller. Takket være det integrerede batteri kan CUPRA Formentor køre op til 50 km på ren el ifølge den nye WLTP-standard.

CUPRA Formentor får premiere på dette års Geneva Motor Show, hvor offentligheden får mulighed for at se konceptbilen for første gang og få en smagsprøve på det sportslige mærkes fremtid.

[nggallery id=1027]