Hvorfor han den Ford Transit en spoiler større end en Formel 1 bils? Fordi… Racerbil.

Ford SuperVan er en serie af højtydende køretøjer, der kombinerer kraftfulde motorer og mærkets erhvervsvogne. Der har været iterationer af specialbilen helt tilbage til begyndelsen af 1970’erne. Den nyeste, fuldt elektriske, Supervan 4,2 vil konkurrere med Romain Dumas som føreren i det 101. Pikes Peak International Hill Climb der holdes i år.

Tallet 4,2 identificerer denne bil som en justeret version af Supervan 4,0 der debuterede på Goodwood Festival of Speed ​​2022. På grund af ændringer i aerodynamikken øges downforcen, hvilket vil hjælpe på Pikes Peaks 156 sving. Der er også foretaget vægtreduktion af chassiset, men køretøjet vejer stadig over 2 ton.

Se Ford SuperVan 4.0 angribe Goodwood Hill Climb

SuperVan 4,2 er mindre kraftfuld end versionen på 4,0, da Ford har fjernet en af de elektriske motorer. Der er nu tre motorer i stedet for fire, hvilket reducerer outputtet til lidt over 1400 hestekræfter istedet for den tidligere iterations udgangseffekt på ​​1972 hk.

Den nye drivlinje sætter én motor i fronten og to på bagakslen for at beholde et firehjulstrukket layout. Alle drivaksler er blevet opgraderet og firmaet STARD leverer “Li-polymer NMC pouch” batteri-celler der understøtter regenerationen ved op til 600 kW . SuperVan-en har også et opdateret regenerativt bremssystem med keramiske bremseskiver og er udstyret med smedede magnesium-hjul med Pirelli P Zero dæk.

Ford Supervan

SuperVan 4,2 er meget (MEGET) løst baseret på Ford e-Transit Custom. Bagsiden af ​​bilen er skulptureret med store åbne områder for at forbedre aerodynamikken, hvilket betyder at ingen vil forveksle den med almindelig Ford Transit. Bilen er udsmykket i en ny farvesammensætning fra Ford Performance, der består af blå, orange og lilla farver.

Flere spændende biler kommer til dette års Pikes Peak Hill Climb. Ford SuperVan får bl.a selvskab af en Acura NSX med vilde aerodynamiske dele. Firmaet Radford, der delvist ejes af Jenson Button, vil have deres Radford Type 62-2 Pikes Peak Edition med og Alpine vil have en særlig version af  A110 med.