Næste sommer får Copenhagen Historic Grand Prix besøg af Super GT Danmark, og den moderne serie vil styrke programindholdet, der allerede tæller de bedste historiske klasser.

Næste sommers udgave af Copenhagen Historic Grand Prix afholdes traditionen tro i den første weekend af august, og publikum vil den 3.-4. august 2019 igen blive vidner til en forrygende familieweekend, hvor motorsportens absolut bedste racerbiler og -kørere gennem mange forskellige årtier hyldes i kombination med et spændende udstillingsområde og sjove familieaktiviteter.

Det bliver første gang, at klassen Super GT Danmark gæster Copenhagen Historic Grand Prix, og seriens promotor forventer flere end 20 biler til start i Københavns gader. Klassen har fået nyt navn frem mod sæsonen 2019, men har sine rødder i den tidligere Supertourisme-klasse, der dog anvendte to forskellige motortyper i de kompakte og specialbyggede racerbiler fra Frankrig. I den kommende sæson vil alle biler i Super GT Danmark anvende en V6-motor, som er både kraftigere og byder publikum på en bedre lydscene end nogensinde før.

Super GT Danmark

Over de seneste fire sæsoner er klassen blevet kendt for at byde på ræs med høj underholdning, tætte dueller og masser af drama, hvilke bliver til stor glæde for de titusindvis af tilskuere, der opmærksomt følger med fra tribunerne omkring den knap 2,4 kilometer lange bybane, der udgør racerscenen til Copenhagen Historic Grand Prix. Den toptunede racerserie tæller flere prominente navne og har i sæsonen, der netop er afsluttet, haft deltagelse af den kvindelige racerkører Michelle Gatting samt tidligere Formel 1-kører og nuværende Formel 1-ekspert Nicolas Kiesa, som har gæstet klassen ved flere lejligheder.

I 2018 slog Copenhagen Historic Grand Prix alle rekorder med flere racerbiler, flere deltagere og flere tilskuere end nogensinde før. Flere end 42.000 tilskuere besøgte Bellahøj Park over weekenden og forvandlede den klassiske københavnersports- begivenhed til en flot historisk motorsportsweekend for hele familie.

Adm. Direktør for CHGP, Jens Peter Lange udtaler: ”I CHGP-organisationen arbejder vi kontinuerligt på ikke kun at forbedre, men samtidig også variere programindholdet i weekenden. Det skal være med til at sikre den sportslige underholdning på racerbanen, samtidig med at vi, som arrangør, hele tiden er med til at nytænke vores koncept. Super GT Danmark bliver et flot supplement til vores i forvejen omfattende historiske racerprogram, og vil øge underholdningsværdien for alle vores gæster.”

Pressemeddelse CHGP.