Grundlæggeren af BMW X-familien kommer nu i fjerde generation, med helt nye og innovative teknologier. Den nye generation af X5 forfiner det rå ydre med en sportslig karakter og et muskuløst udseende.

Da BMW i 1999 lancerede den første generation af BMW X5, blev det samtidigt starten på BMW’s succesfulde X-familie. Familien består nu af følgende medlemmer: BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6 og en kommende BMW X7. Til november kommer BMW X5 i fjerde generation.

For at optimere bilens dynamiske køreegenskaber endnu mere kommer den nye model med flere innovative teknologier, som er nye i klassen. Blandt andet luftaffjedring på begge aksler, Integral Active Steering og Off-Road pakke. Indvendigt er der helt nyt interiør i form af BMW Live Cockpit Professional.

”BMW X5 er frontfigur inden for BMW X-familien, og i fjerde generation kommer den i dens stærkeste fremtoning og modernitet. Den definerer et helt nyt designsprog inden for BMW X – Familien som er robust, klart og præcist”

Fra lanceringstidspunktet kan der vælges mellem tre forskellige motorer: BMW X5 xDrive40i med 340 hk, BMW X5 xDrive30d med 265 hk samt BMW X5 M50d med 400 hk.

Vokseværk

I den nye generation er bilen vokset på alle måder. Akselafstanden er 2.975 mm (+42 mm), længden 4.922 mm (+36 mm), bredden 2.004 mm (+66 mm) og højden 1.745 mm (+19 mm). Dette skaber en mere rummelig kabine med god plads til både passagerer og bagage. Der kan tilvælges en tredje sæderække med to ekstra sæder.

Den for BMW X5 velkendte, todelte bagklap er naturligvis videreført i den nye generation og sikrer let adgang til det store bagagerum på 645 til 1.860 liter (med sæderne lagt ned). En af nyhederne er et automatisk bagagerumsdækken. Når man åbner og lukker bagagerummet, glider dækkenet automatisk frem og tilbage, og ved tryk på en knap kan det rulles helt ned i bagagerumsgulvet og ude af syne.

Helt nyt interiørdesign

”BMW Live Cockpit Professional” er det nye standardinteriør og inkluderer to styk 12,3 tommer store skærme med touch skærm, som visuelt hænger sammen. Den nye generation af BMW Head-Up Display projicerer informationer på forruden på en 7×3,5 tommer overflade med 3D-grafik.

For at gøre turen endnu mere behagelig kan der som tilvalg vælges mellem sæder med massagefunktion, opvarmede armlæn, afkølede eller opvarmede kopholdere, panoramaglastag – som er 23 procent større end forgængeren, trådløs opladning af mobiltelefonen samt en hel række underholdningssystemer til bagsædepassagererne.

Opgraderet Off-Road

Der er premiere på en valgfri Off-Road pakke, som inkluderer luftaffjedring på begge aksler og elektronisk styret differentiale. Med luftaffjedring kan frihøjden justeres med op til 80 mm. Der kan vælges mellem forskellige køreindstillinger, afhængigt af underlaget; xSand, xRocks, xGravel (grus) og xSnow. Nyt er også tilvalg af Integral Active Steering, som er hastighedsafhængigt firehjulstræk.

Lys forude

Den nye BMW X5 kommer standard med LED-forlygter. Som noget nyt kan der nu som ekstraudstyr vælges BMW Laserlight med adaptive LED-forlygter. BMW Laserlight lyser vejen op 500 meter forude.

Aktiv sikkerhed

Bilen fås naturligvis med de nyeste sikkerhedssystemer og som en del af Driving Assistant Professional-pakken fås ”Emergency Stop Assistant”. Dette system sikrer føreren af bilen, hvis denne skulle blive passiv som fx ved sygdom. Systemet nedbremser bilen automatisk og styrer den et sikkert sted hen, fx i nødsporet. Systemet virker ved hastigheder mellem 70 og 100 km/t. Katastrofeblinket og automatisk SOS-opkald aktiveres samtidigt.

X5 bliver produceret i USA

BMW X5 produceres på fabrikken i Spartanburg, South Carolina i USA ligesom BMW X3, X4, X6 og den kommende BMW X7.

[nggallery id=815]