Lanceringen af BMW 8-serie Coupé tilføjer et helt nyt kapitel til BMW’s lange og traditionsrige historie med sensationelle sportsvogne. Bilen byder på avanceret teknik og exceptionel luksus.

BMW har netop præsenteret den helt nye BMW 8-serie Coupé i forbindelse med 24-timers løbet i Le Mans i Frankrig. At præsentationen foregår på Le Mans-banen er ikke tilfældigt. BMW har en lang historie med deltagelse i det legendariske 24-timers løb og er i år tilbage i GTE Pro-klassen.

BMW 8-serie Coupé er udviklet parallelt med BMW M8 GTE – som er racerudgaven, der skal køre de 24 timer, og som allerede er blevet testet på forskellige baner.

BMW Motorsport Director, Jens Marquardt: ”Vi har arbejdet intenst mod 24-timers løbet i Le Mans. Det er det største udholdenhedsløb i verden – og det er også tæt forbundet med BMW’s historie i motorsport. Vi er nu tilbage på denne ikoniske bane med den nye BMW M8 GTE. Samtidigt præsenterer vi den helt nye BMW 8-serie Coupé. At lancere denne bil til dette unikke løb er meget specielt for os. Dette er første gang, at racerudgaven rammer vejen før den tilsvarende produktionsbil. At se begge biler side om side i Le Mans er virkelig et højdepunkt”.

Nyt designsprog

Det meget eksklusive og smukke design er garant for en køreoplevelse i særklasse. BMW 8-serie Coupé har lang akselafstand og bred sporvidde. Bilen er 4.843 mm lang, 1.902 mm bred og 1.341 mm høj. Akselafstanden er 2.822 mm.

Det lave tyngdepunkt, den optimale vægtfordeling samt letvægtskonstruktionen i aluminium, magnesium og kulfiberforstærket plast (CFRP) sikrer sammen med de kraftfulde motorer en både dynamisk og sportslig køreoplevelse. Bilen har som standard adaptiv M affjedring og integreret aktiv styring. Der kan tilvælges M karbontag og M karbon eksteriørpakke.

Indvendigt fortsætter det moderne designsprog med den helt nye digitale instrumentering ”BMW Live Cockpit Professional”, som kan tilpasses individuelt og byder på helt nye opsætnings- og tilslutningsmuligheder.

På dansk jord i november

BMW 8-serie Coupé kommer til Danmark i november måned i to udgaver: BMW M850i xDrive Coupémed en ny V8-motor med 530 hk samt en BMW 840d xDrive Coupé med en sekscylindret dieselmotor med 320 hk.

Den nyudviklede V8-motor får debut i BMW M850i xDrive Coupé. Den 4,4 liters motor med M Performance TwinPower-teknologi har en formidabel ydelse og en imponerende lyd gennem sportsudstødningen. Bilen yder 530 hk mellem 5.500 og 6.000 omdr./min. Det maksimale drejningsmoment er 750 Nm og tilgængeligt fra 1.800 til 4.600 omdr./min. Bilen spurter fra 0 til 100 km/t på bare 3,7 sekunder.

Den ottetrins Steptronic automatgearkasse sikrer hurtige og præcise gearskift og firehjulstrækket xDrive sikrer den optimale fordeling af kræfterne.

Nummeret 8

Hos BMW har nummeret 8 altid stået for emotionelt og sportsligt design i luksusklassen. Det være sig både BMW Z8 – som blev produceret mellem år 2000 og 2003 og blandt andet var med i James Bond filmen ”The World Is Not Enough” – samt den nuværende BMW i8 Coupé og den helt nye BMW i8 Roadster.

BMW’s deltagelse i Le Mans 2018

BMW deltager med to BMW M8 GTE-biler i GTE Pro-klassen. Bil nummer #81 køres af Martin Tomczyk (D), Nick Catsburg (NL) og Philipp Eng (A). Bil nummer #82 køres af António Félix da Costa (P), Alexander Sims (GB) og Augusto Farfus (BR).

Le Mans 2018 (86. udgave) startede lørdag den 16. juni kl. 15:00 og sluttede 17. juni kl. 15.00

 

[nggallery id=826]