Vi har testet Volvo V90 Ocean Race, hvilket er det forkortede navn på en ellers lang modelbetegnelse.

Hele modelnavnet på testbilen er følgende, og hold fast, Volvo V90 Cross Country T5 AWD Volvo Ocean Race Edition. Man bliver næsten helt forpustet. Basalt set er det en udstyrspakke der er proppet oveni Volvos normale V90 Cross Country model, og det kan mærkes. Alt er forstærket, spændt op, og gjort mere stabilt.

Med en vægt på knapt to tons, skulle man tro at denne svenske tank, ville være en kamp at få rundt i sving, eller i det hele taget at styre. Det er ikke tilfældet. Denne Volvo udstråler ’Premium’ og gennemtænkelighed helt net til sidste detalje.

Volvo V90 Ocean Race

Du skal kunne lide orange
Her taler jeg ikke om frugten eller indmaden i en ellers så god orangestang. Farven orange er gennemgående i hele bilen, og personligt er jeg helt vild med det. Med orange sikkerhedsseler, orange syninger, orange detaljer uden på bilen og meget mere, så skal man med andre ord kunne lide det lidt specielle.

Det er ikke muligt at bestille bilen uden de orange detaljer, ikke i Volvo Ocean Race-modellen. Det er måske en hindring når du skal sælge idéen, om en ny bil til den lille familie derhjemme, i sær konen. Til børnene kan du naturligvis blot fortælle dem at der er et 230V udtag og to usb-opladere på bagsædet – så plager de næsten om at sidde der helt til Italien.

Og du kan med god vilje hive familien med på langtur, for sikkerheden er som altid i højsædet i Volvo. Sikkerheden er der både kommet opdateringer til og mere af.

Volvo V90 Cross Country besidder firmaets mest avancerede sikkerhedsdetaljer, der i sidste ende både redder liv i og udenfor bilen.

Udstyr som aktiv fartpilot, aktiv vognbaneassistent, delvis selvstyrende helt op til 130 km/t, alarm for tværgående trafik i både for og bag, nødbremse ved bykørsel og kollision, skiltegenkendelse ved både hastigheder og almene færdselstavler, siddehynder der absorberer energi ved ulykke samt en assistent der afholder dig fra grøften. Alt sammen meget praktisk, og sikkert! Volvo er nok engang verdens bedste inden for sikkerhed, og det her de ikke tænkt sig at slække et eneste sekund på.

Volvo V90 Ocean Race

Viger ikke for forhindringer
Med Volvo V90 Ocean Race, behøver du altså ikke lægge ruten om, hvis den har ført dig direkte til en mark, grusvej, eller sågar en skov. De 6 cm bilen er hævet, den styrkede undervogn samt den kraftige 250hk motor kan nemt køre igennem dette. Momentet måtte dog have været en nyk højere.

Bilen er dermed ’best of both worlds’. Udefra ligner det en hård crossover, der har parret sig med en stationcar – men så snart du sætter dig ind i kabinen, er du pludseligt i hvad der føles som en ministerbil. Jeg har aldrig før i mit liv kørt en bil, der har en så tydelig grænse mellem ”inde i kabinen” og udenfor, og alligevel har Volvo formået at gøre overgang mellem de to verdener så blød som muligt.

Volvo Ocean Race-modellen her var udstyret med en tagboks fra Volvo selv, så der var langt mere plads end normalt. Det tager desværre som altid et nyk ned på benzinøkonomien – men med alt godt kommer der en pris, som lyder på 21.500kr.

Interiøret huserer blandt andet Volvos store touchskærm, som efter få minutter føles helt naturlig at bruge, da interfacet er enormt let at finde rundt i. Fuld læderkabine, varme i rat og forsæder, Apple Carplay, Volvos enormt flydende automatgear, Volvo On Call, der blandt andet inkluderer fjernstyret oliefyr, der også kan times til bestemte dage, sågar datoer samt tidspunkt på dagen. Du kan åbne og låse bilen ved hjælp af Volvo On Call-appen.

Alt sammen i en bil der kører som en ministerbil, har enorme mængder plads – og som kan køre offroad.

Volvo V90 Ocean Race

Vi mener
Volvo V90 Ocean Race er et godt alternativ til sejlerne, eller blot personer der kan lige ekstraordinære biler og designs.

Sublimt og genialt praktisk og flot design, gør at harmonien mellem interiør og eksteriør er super elegant. Bilen er praktisk, selv for sejlere med vådt tøj, store tasker og en masse udstyr – der er plads til det hele.

For: Kabineplads, hårdhed i terræn og praktisk
Imod: Moment og benzinøkonomi

De Tørre Tal
Mærke/Model: Volvo V90 Cross Country T5 AWD Volvo Ocean Race Edition
Motor:  4 cylindere benzin
Gearkasse: 8-trins Geartronic automatgearkasse
HK: 250 hk
Moment: 350 Nm (ved 1.800-4.800 omdr./min)
0-100 km/t: 7,4 sek.
Topfart: 230 km/t
Km/l (opgivet forbrug EU-norm): 13,7 km/l
Pris: Starter fra 646.865 kr. Testbil m. udstyr 1.209.099 kr.

Foto: Nicolai Hald

[nggallery id=922]