VW ID.Buzz i København, bringer alle regnbuens farver med sig

Volkswagen er på charmetur i øjeblikket i flere lande, hvor et udvalg af motorjournalister får lov at sætte sig bag rattet i en mindre gruppe af prototyper, for den nye og kommende elektriske VW ID.Buzz.

Turen er nu kommet til Danmark, hvor gruppen af biler er samlet i København, hvorfor du i disse dage kan støde på de noget anderledes camouflerede biler, når de kører rundt i hovedstadens gader.

Vi er dog ikke på listen denne gang, men derfor skal I ikke snydes for billeder af bilen.

Både som varevogn og personbil

Volkswagen genopliver det gamle “Rugbrød”, med den nye og elegante elektriske ID.Buzz. Når den bliver præsenteret, kan den ses som både varevogn og som personbil med plads til flere personer.

Lanceringen sker den 9. marts 2022, hvor den får sin verdenspremiere og den noget farverige camouflage forsvinder for alvor. Og da det er lige om lidt, forventer vi at se langt flere billeder af bilen de kommende uger samt flere detaljer om bilen.

Og hvad angår detaljer, så ved vi ikke meget. Bilen kommer til Danmark i slutningen af 2022, og den danske pris rygtes at lande på at være omkring de 450.000 kroner. Med ID.Buzz lanceres den største 100% elektriske familiebil, i Volkswagens modelprogram.

Deler platform med andre modeller – og Ford

Når den nye VW ID.Buzz kommer på markedet, vil den være bygget solidt på den elektriske platform, som går under navnet MEB. Det er VW’s platform, som også danner basen for modellerne ID.3 og ID.4, som allerede er på markedet.

Derfor vil meget af teknologien i det nye “Rugbrød”, også være noget vi har set i disse modeller.

Kassevogn-versionen af ID.Buzz kommer både som standard og som en variant med lang akselafstand, hvor det amerikanske marked er i sigtekornet for den lange model. Motormæssigt kommer bilen formentlig med både en enkelt- og en dobbelt-motor opsætning, som betyder at firehjulstræk kan blive en mulighed.

Ydelsen på batteriet forventes at blive fra 48.0 til 111.0 kilowatt-timer, som skulle give bilen en rækkevidde på omkring 800 km (500 miles). Til det amerikanske marked forventes det dog at blive noget lavere, da kravene til bilerne er anderledes derovre. Dertil spås bilen at have en ydelse på 400 hestekræfter i firehjulstræk versionen.

Noget som mange formentlig ikke lige bider mærke i er, at VW og Ford har indgået et samarbejde, hvor VW skal give adgang til brug af deres MEB-platform til Ford, som så skal danne rammen for den næste Transit. Ford skal derudover stå for produktionen af varebilsvarianten af ID. Buzz, også kaldet T7, mens VW dog selv skal stå for produktionen af personbilsvarianten, Caravelle.

Får nyt navn ved lanceringen

I takt med at vi nærmer os lanceringsdatoen den 9. marts 2022, vil der naturligt også komme flere officielle informationer om den nye bil.

Men allerede nu rygtes det, at bilen slet ikke kommer til at hedde ID.Buzz ved lanceringen. Det navn knyttes nemlig til selve konceptbilen, og ikke produktionsbilen. Vi gætter på at ID.Buzz Cargo ændrer navn til Transporter T7, mens ID.Buzz får navnet Caravelle. Men nu må vi se.

Bestillingerne åbnes i første halvår af 2022, og her vil den nøjagtige pris også kunne ses. Ønsker du først at få en prøvetur, kan det ske fra slutningen af 2022. Er du dansker og bosiddende i USA, må du vente til anden halvdel af 2023, før bilen kommer på markedet ‘over there’.

Ekstra billeder: Christopher Richardt Larsen // CL.Supercars