Vandal hæver ydelsen af den 2,0-liters hondamotor til 560 hk

Når det kommer til letvægts baneracere, er der nok biler at vælge imellem. BAC, Ariel, KTM og Radical tilbyder allesammen en model med en rå og kompromisløs køreoplevelse. Konkurrencen er hård, men det har ikke stoppet Vandal Cars fra at introducere deres første model, der skal tage kampen op med de etablerede konkurrenter.

Vægten er blevet holdt nede på 555 kg ved implementering af en kulfiber monocoque og kulfiberpaneler. I midten af bilen finder man den samme 2,0-liters turbomotor, som i en Honda Civic Type-R. Motoren er den samme som Ariel bruger i deres Atom 4, men Vandal har ekstruderet 20 hk mere end briterne. For en forhøjet pris vil Vandal hæve ydelsen til 560 hk ved hele 9000 omd./min.

Den 6-trins sekventielle gearkasse bliver leveret af Sadev der er en velkendt fremstiller af gearkasser til motorsportsindustrien. Affjedringen er fuldt justerbar og de 4-stemplede aluminiumskalipre, parret med ventilerede skiver, kan genererer en bremsekraft på mere end 2G.

Da bilen er designet udelukkende for banekørsel er den blevet udstyret med et cloud-based telemtrisystem, der er sat op til at fungere med, det som Vandal kalder, den første “remote driver coaching app and program”.

Basismodellen vil starte på lige under $120000 før skat og der skal lægges et depositum på $1000, før Vandal vil tilføje dit navn til ventelisten. Leveringerne vil starte i slutningen af 2019.

[nggallery id=1018]