Du har måske altid undret dig lidt over, hvorfor findes der ikke guide? Til hvor du skal gå hen for at se nogle fede biler i udlandet. Det vil vi her på pro-street, gerne prøve og hjælpe lidt med. Så der vil det kommende stykke tid, komme en lille serie af guides til forskellige byer. Med hvad kan man opleve, både gratis og mod lidt betaling.

  •  1. “Striben” Berlin

Det er ikke kun i Danmark vi har meet-up i weekenderne, med folk fra nær og fjern der mødes og sparker lidt dæk og deler erfaringer om deres biler. I Berlin findes der også “Striben”. Her går det dog under navnet (B1 Ost tuningtreffpunkt freitag) om fredagen. Dette er et meet-up på en tankstation tæt på Berlin Centrum. Om lørdagen forgår det på en kæmpe stor parkeringsplads lidt uden for Berlin. (B1 West Tuningtreffpunkt Samstag) søg på Facebook for mere info om møde stederne i Berlin.

Pris: Gratis

  •  2. Classic Remise (Berlin og Düsseldorf)

Det her sted er et noget du absolut ikke må gå glip af, hvis du bare er lidt bil entusiast. Her er noget for en hver smag. Alt fra en Ford A, Ferrari LaFerrari til ældre amerikanske muskel biler kort sagt her er alt hvad et bil hjerte begære. Her er også små steder der specialisere sig i og skaffe reservedele til ældre biler bla en Ford Mustang specialist, et italiensk værksted med store Ferrari plakater rundt på værkstedet. Gulvene på de forskellige “små” værksteder er klinisk rent alle steder. Classic Remise fungere sådan at hvis du har en bil du gerne vil passe på, kan du leje en parkeringsplads her og parkere den i et glasbur. Hvor du så kan komme og hente bilen når du har lyst og tid. Det gør det til en slags levende museum hvilket er super fedt. Steder er en gammel nedlagt jernbane station, her er højt til loftet og en rigtig fed akustik.

http://www.remise.de

Pris: Gratis

  • 3.

Kurfürstendamm – er nok Berlins mest kendte gade. Her kan man shoppe diverse store brands. Men det er også her der er mulighed for og spotte nogle af verdens mest eksotiske biler, hvis man er heldig. Du vil opleve at tyskerne er svært glade for Mercedes AMG (Diverse modeller), Audi S/RS (Diverse modeller) og BMW M modeller. Det er næsten “normale” biler her. Der er næsten så mange af dem, at det bliver det samme som en VW Passat herhjemme. Du kan være heldig hvis du er i Berlin i sommerperioden, og det er godt vejr at nogle af de tyske rigmænd er ude og lufte deres med sjældne biler. Så hold øjne og øre stive når du er på shopping i denne gade.

Pris: Gratis (Eller måske ikke, hvis du har kæresten med?????)

  • 4.

Trabi Safari – du har altid drømt om og eje en af disse “lækre” biler. Trabant så dagens lys første gang tilbage i 1957. De stoppede første produktionen i 1991. De første modeller fra Trabant er kendt for deres To-takts motor med 18 HK og en topfart på 95 km/t. Senere kom en modificeret version af motoren med henholdvis 23 og 26 HK og et massivt drejningsmoment (Ironi kan forkomme). Folk måtte vente op i mod 10 år, fra de havde bestilt deres Trabant til de modtog den.

Disse lækre biler kan du komme ud og køre i selv. Med en guide foran i en lille Trabant convoy. Gennem Berlinsgader, lidt ligesom og hoppe ombord i en turistbus bare en smule anderledes. Dette må siges og være en rigtig sjov måde og opleve Berlin by på. Hvis du altså tør, de har trods alt mange heste kræfter.

Pris: 79  Euro =  587 kr. pr person for en 2 timers lang rundvisning.

Der vil med garanti være mange flere bil oplevelser i Berlin, dette er bare et lille udvalg og ment som en inspiration til jeres tur til Berlin.

Her følger lidt billeder fra Berlin.