På biludstillingen i Frankfurt (IAA) viste Audi Sport i går den anden generation af RS 7 Sportback med et tydeligt bredere karrosseri og højere ydelse, med stor effektivitet takket være mildhybridsystemet. 4.0l TFSI V8-biturbo motoren giver 600 hk og hele 800 Nm.

V8-power
4.0-liters TFSI-motoren i Audi RS 7 Sportback yder 600 hk og leverer et konstant drejningsmoment på 800 Nm over et bredt interval fra 2.050 til 4.500 omdr./min. Efter kun 3,6 sek. kører du 100 km/t, og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t som sædvanligt. Med dynamikpakke som ekstraudstyr øges tophastigheden til 280 km/t og med dynamikpakke plus endda helt op til 305 km/t! Motoren er koblet på et mildhybridsystem, der med sine 48 volt kan spare 0,8 liter brændstof pr. 100 kilometer ved daglig kørsel.

Bilen kan også udstyres med “Cylinder on demand”-systemet. Når belastningen og omdrejningstallet er på lavt eller middel niveau, frakobler systemet i de højeste gear cylindrene 2, 3, 5 og 8 ved at afbryde indsprøjtningen og tændingen, og lukke indsprøjtnings- og udstødningsventilerne. Fra- og tilkoblingen sker i løbet af millisekunder, og fører og passagerer bemærker det i følger Audi stort set ikke.

4-liters motoren frembringer en sportslig og kraftig V8-lyd som vi kender det fra RS-modellerne. Bilen leveres med 8-trins tiptronic gearkasse, og nye systemer leverer kræfterne til det permanente firehjulstræk ‘Quattro’.

Æstetisk og aggressivt design
Den nye Audi RS 7 Sportback står selvsikkert på vejen, og de brede hjulkasser understreger high performance-modellens sportslighed. Bredden er ikke optisk bedrag, og med en bredde på 1.950 mm ved forskærmene er bredden øget med ca. 20 mm i hver side i forhold til Audi A7 Sportback. Den nye RS 7 Sportback har grundmodellens karrosseri og coupéagtige silhuet, men kun fire ens dele: motorhjelm, tag, fordøre og bagklap. Det RS-specifikke udvendige design giver den 5.009 mm lange Gran Turismo en helt selvstændig karakter.

Bagpartiet med den svungne spoilerkant på bagenden og lysbåndet, som forbinder baglygterne, er blandt de karakteristiske kendetegn for RS 7 Sportback. Fra en hastighed på 100 km/t kører en spoiler op fra bagklappen, og RS-udstødningssystemet afsluttes af store forkromede afgangsrør på begge sider i den RS-specifikke stødfanger med hækdiffusor og designelementer i sort højglans.

LED-forlygter er standard på den nye RS 7 Sportback. Som ekstraudstyr fås RS-Matrix-LED-laserforlygter med mørktonede blænder, og LED-baglygterne har dynamisk blinklys og iscenesættes RS-specifikt ved oplåsning og låsning af bilen.

Audi RS 7 Sportback i Danmark
Den nye Audi RS 7 Sportback introduceres i Danmark i slutningen af 2019. Der er endnu ikke danske priser, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt. Bilen er opgivet til at køre ca. 8,7 km/l.