Den nye bil skal markere den franske bilfabrikants 50-års jubilæum

Ligier er et Fransk bilfabrikant der, i 1969, blev grundlagt den tidligere rugbyspiller og racerkøre, Guy Ligier. Firmaet producerede sportsvognene Ligier JS1 og Ligier JS2 indtil 1975, hvor oliekrisen fik markedet til at falde så drastisk, at firmaet måtte ændre deres fokus til mikrobiler. Ligier har siden været involveret i motorsport som F1 og udholdenhedsløb, men uden at have deres egen sportsvogn på programmet. Dette vil snart ændre sig, da firmaet, i anledning af dets 50-års jubilæum, har valgt at bygge en gadelovlig sportsvogn til ære for firmaets grundlægger.

Ligier har endnu ikke fortalt hvad modellen vil hedde, men har dog delt nogle af de mere tekniske detaljer. Effekten vil blive leveret af en 3,7-liters V6 med 330 hk, koplet på en 6-trins sekventiel gearkasse.
De 330 hk lyder måske ikke af meget, men bilen vil blive bygget efter FIA´s E II SH regulativer. Her siger reglerne, at en bil med motorstørrelse (op til) 4 liter skal veje 780 kg, hvilket giver udsigt til et yderst pænt kraft/vægt-forhold.

Ud fra det offentliggjorte teaserbillede ser det ud til at designet bliver mere dramatisk end elegant, hvilket understreges af den enorme diffuser. De bredde hofter og den lave taglinje tyder på at V6´eren vil få hjem i midten af bilen.

Startprisen er 89000 euro (663376 kr.) før skat. Bilen vil blive offentliggjort til september, og produktionen forventes at starte to måneder efter offentliggørelsen i september.

[nggallery id=879]