941 hestekræfter… og anhængertræk

Det er 10 år siden vi så den første Gymkhana video fra Ken Block. Med den nyeste video, Gymkhana ten, skulle der bygges en ny bil. Valget om at bilen skulle ligne en 1977 Ford F150 kom fra Ken Block selv, der lærte at køre i sin fars F-150 fra den tid.

Selvom bilen ligner en modificeret klassisk pick-up, kunne det ikke være længere fra sandheden. Chassiset, affjedringen og firehjulstrækket er alt sammen moderne, og specielt fremstillet til projektbilen. Panelerne er hellerikke originale, men derimod håndlavet i aluminium.
Under den hullede motorhjelm ligger den samme motorblok, som man vil finde i en 2018 Ford GT, men her er den 3,5-liters ecoboost V6 tunet til at levere 941 hk. Effekten bliver sendt til alle fire hjul via en 6-trins Sadev gear-kasse og Block beskriver selv køre-oplevelsen som “vanvittig”.

Selvom bilen er bygget specifikt til at være stjernen i den næste Gymkhanavideo, har teamet valgt at udstyre den med Ford Pass remote start, bak-kamera og en træk-krog til at trække en trailer. Hvem siger at et drift-build skal være upraktisk?

Hoonitrucken får sin officielle debut ved SEMA i Las Vegas i slutningen af oktober og vi kan glæde os til den 7. december hvor Ken Blocks Gymkhana 10 går live på Amazon Prime.

[nggallery id=953]