Ja, du hørte rigtigt! Hver anden solgte elbil i Danmark i 2018, er en Nissan LEAF – indtil videre!

Elbil-salget gik totalt i stå i 2017, der blev ikke rigtigt solgt det vilde, men den graf går allerede opad nu. Faktisk er der allerede nu købt fire gange så mange elbiler i 2018, end hele 2017.

Nissan LEAF er også en populær bil i Europa. Der blev indregistreret over 18.000 nye Nissan LEAF i Europa fra januar til juni 2018. De europæiske kunder har købt 37.000 eksemplarer af den nye faceliftede LEAF, siden modellen blev introduceret i oktober 2017.

Generel stigning i salget af elbiler
Fra januar til og med juli er der indregistreret 536 elbiler i Danmark, og heraf er de 273 den nye Nissan LEAF. Siden introduktionen i oktober sidste år er der kommet godt 630 kundeordrer på den nye Nissan LEAF. Og mest interessant er det, at de 482 af disse er privatpersoner. Man ser tit biler som Nissan LEAF, komme i flåder, lignende konceptet med DriveNow i hovedstadsområdet. Til sammenligning solgte Nissan blot 14 af den tidligere generations LEAF til privatkunder i 2016 og 2017. Så alt tyder på, at danskerne nu er blevet mere åbne overfor valget af elbil.

Selvom om elbilssalget år til dato er firedoblet i forhold til samme periode sidste år, har elbiler stadig en lille andel af det totale salg af biler. Totalbestanden af personbiler i Danmark ligger på ca. 2.500.000. Heraf er kun 0,35% elbiler.

Ny teknologi og gratis strøm
Den nye Nissan LEAF tilbyder masse af køreglæde og komfort. Lige fra accelleration med 0-100 km/t på blot 7,9 sek. til avancerede teknologier som e-Pedal, hvor bilen i en stor del af tiden kan køres med brug af kun én pedal, og de avancerede førerassistentsystemer ProPILOT (adaptiv fartpilot og aktiv vognbaneassistent) og ProPILOT Park (automatisk parkering). Batteriet på 40 kWh-batteri leverer en rækkevidde ved blandet kørsel på 250 km i henhold til den nye europæiske WLTP-norm.

Herudover følger der i Danmark to års gratis strøm m/ladeboks med ved køb af en ny Nissan LEAF. Priserne starter ved blot 283.880 kr.

Delvis pressemeddelse fra Nissan