Similar Posts

11 Comments

 1. Hej
  Sjovt at læse artiklen her. Jeg har en RS magen til fra Feb i år og kan nikke genkendende til alt hvad Bent har oplevet i sin bil. Den er alt hvad man kan ønske sig af en bil. Kan anbefale at tage en tur på trackday og virkelig opleve hvad den kan……..det er rigtig fedt.
  MVH
  Torben

 2. jeg har også været ude at køre en lille tur med Bent og jeg må da give ham ret det er en fed bil både til ræs og familie.

 3. Tak for de rosende indlæg og ja jeg skal prøve en tur på trackday en dag….

  Til Torben har du fået målt dine HK på et rullefelt? Jeg skal have det gjort fordi jeg har talt med 2 som har fået det gjort med deres RS’er og den ene havde kun 245 HK og den anden havde 265 HK,, det er bare ikke godt nok,,,

 4. Hej Bent – ja, jeg har faktisk haft kontakt til Ford men de har ikke taget henvendelsen særlig seriøst. Så jeg har forespurgt ved en gut i Århus, Per Mai, omkring en effektmåling – så der vil jeg kører forbi om små 14 dage for at få den foretaget.

  Min mistanke kom efter en tur på Autobahn, hvor den ikke rigtig kunne leverede det jeg forventede. Min gamle Vectra OPC kunne levere bedre på toppen end denne og det overrasker mig en hel del – da RS’eren har lavere vægt og flere hestekræfter. Men de tal du skriver er jo vanvittig dårlig. Jeg giver dig lige et praj når jeg ved mere.

  Mht Trackday kan jeg anbefale Sturup Raceway. De holder et par trackdays i løbet af sommeren under gode og ordnede forhold.

 5. Hej Torben. Godt at høre fra dig men skræmmende at du har samme oplevelse som mig med bilens ydeevne. Har du mulighed for at ringe til mig fordi så kører vi sagen sammen imod Ford, hvis det viser sig at vi har købt en bil der ikke har de HK som lovet.
  Mobil 24 79 11 87.
  Jeg var på FDM i Roskilde hvor jeg skulle have en motor test pga den hugger i motoren ved høj acceleration. Manden der skulle RULLE den, troede han kunne holde den, men den blev kastet af rullefeltet med ca 150 km/t og ødelagde mine fælge og dæk og sporingen. Da den skulle takseres tog Brian fra Ford nogle billeder og sendte til taksatoren uden at se på træk aksler eller styrretøjet om et var blevet påvirket af de kraftige stød.
  Nu kæmper jeg med Ford og FDM og taksator om at få 2 nye fælge og dæk. Men de vil kun give mig en fælg og et dæk selvom jeg stod og så dækrøg fra begge hjul. Vi kan så ikke finde mærker i den ene fælg men jeg så den hoppede rundt fra side til side. Først op på den ene metal kant til den anden. De brag der kom fra fælgene var sindsyge. Så jeg kæmper videre med overtaksatoren og FDM. Det er meget dårligt at de så kolde overfor mig og ligeglade med at de har ødelagt min nye bil. Manden der gjorde det hed Kenneth og han begyndte at undskylde i går i telefonen, med at det kunne være min håndbremse der ikke virker og det er løgn.
  Jeg har bestilt tid hos Jack Rasmussen i Slangerup på tirsdag om at få den RUlLET og målt motoren selvom dæk og fælge ikke er på toppen. Det er Jack som har haft de 2 RS’er RULLET som kun havde 245 og 265 HK. Hvis du har tid til at ringe Tirsdag aften efter kl 18.30 så ved jeg hvad min har i HK. Vi tales ved. Mvh Bent (PS stol aldrig mere på FDM)

 6. Så er Focussen blevet rullet,,, 297 HK og 409 NM og det er jo indenfor de 8 procent som FDM siger den skal være. Men ca imellem 5400 Rpm og 6300 Rpm dør den. Kurven falder og den går urent. Efter 6300 Rpm stiger kurven igen og den begynder at trække igen. Efter en lang diskussion med Ford i Tåstrup fik jeg dem til at kontakte selve Ford. Nu viser det sig at der er en opdatering på vej. Først efter jeg hidsede mig op, kunne de finde en opdatering. Nu må vi se om det er sandt fordi jeg tager den på rullefelt igen når de har gjort det.
  Efter en masse mail’s til de øverste inden for Ford, så fik vi endelig bevilget 2 nye dæk, men kun 1 ny fælg.

 7. Efter at havde læst det der er det sgu chokerende det kan finde sted. Men ikke et enkeltstående tilfælde ?
  Synes aldrig bilerne har det de er opgivet til.

 8. Så er bilen Focus RS blevet opdateret og har nu 437 NM og næsten 300 HK. Den er sgu hurtig nu. Jeg gav en tur til en arbejds kollega som var vant til at køre i hurtige biler. Han fik et chok hvor vil den er. Han troede han skulle dø fordi jeg fyrede den max af i et sving med meget høj fart,, Så har jeg fået malet døren og skiftet fronten som ham idioten (Mekanikeren) ridsede på Ford i Gladsaxe.

 9. hej har os købt mig en ford focus rs dejlig bil har lige fået min rullet til 281hk og 437nm skal ringe til ford på mandag og høre om hvad de mener om det håber for dem selv de finder ud af noget

 10. Har selv bestilt en RS, men min erfaring med de målinger er, at man skal tage dem med et gran salt. Min BMW 330i som nu er solgt, blev testet tre gange, hver gang med højst forskelligt resultat, fra 230,8 hk (den skal yde 231 fra ny) til 249,3 hk som det højeste (helt original ingen chip).Jeg har hørt alle mulige forklaringer på forskellen som – benzin 95 oktan eller 99 V power, lufttemperatur (sommervarme = mindre hk) eller måske sod på ventiler, der kræver en rens.

 11. fik rullet min til 281hk og 437nm ford siger de godt kender det problem og har lavet så nu skal jeg have den rullet igen og se, for os rs500 kit til min snart 350hk 500nm glæder mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *