Ny Dodge Charger SRT Hellcat med over 700 heste og automatgear – go eller no go?

19802184302101215924Detroit-centrerede Dodge har netop offentliggjort den nye Charger SRT Hellcat, som ifølge dem selv er den hurtigste og mest kraftfulde sedan i verden.

700 heste og automatgear
Den nye SRT Hellcat lever også udmærket op til ovenstående beskrivelse. Under hjelmen ligger nemlig en supercharged 6,2-liters V8 med 707 hestekræfter og 880 Nm. Sammen med en 8-trins automatgearkasse kører den en quarter-mile (402 meter) på 11 sekunder med stillestående start og har en tophastighed på 328 km/t. En decideret 0-100-tid er ikke nævnt, men det oplyses dog, at den kan gå fra 0-160 km/t og tilbage til 0 km/t på under 13 sekunder.

Ydermere har designerne givet den nye SRT Hellcat et mere aggressivt design. Det involverer blandt andet aluminium-motorhjelmen med diverse luftindtag og ny frontgrill med lækre LED-lygter, hvorimod den bag på gør brug af en ny kofanger, spoiler monteret på bagklappen samt et nyt udstødningssystem med to udgange. Fra siden af tager den sig også godt ud med et sæt 20”-alufælge med Pirelli P Zero-dæk.

Bevæger man sig indenfor, står der “SRT” over det hele, hvilket ganske korrekt indikerer, at man befinder sig i en særdeles aggressiv bil. Det ses blandt andet på sportsrattet med den flade bund og de røde og sorte sæder beklædt i Nappa-læder og Alcantara, men også instrumentbrættet og alle elementer her spiller en væsentlig rolle: igen kørt i et rødt design. Dertil kommer også et Harmon Kardon-anlæg med 18 højttalere fordelt over hele bilen samt et Uconnect-infotainment system placeret foran med en 8,4”-skærm.

Den nye Dodge Charger SRT Hellcat rammer produktionsbåndene i starten af næste år.