Mobiltelefoner og biler er oftest ikke et godt match, og som regel noget der advares mod at blive brugt samtidigt. Men mobilen kan være et godt alternativ til dyre infotainment systemer og ekstraudstyr i din nye bil.
####
Brug trådløse opladere på farten
I takt med at det bliver mere populært at have mulighed for brug af Bluetooth-tilslutning af din smartphone til bilen, kommer der også flere muligheder for hvad telefonen kan bruges til i bilen, uden at det er ulovligt.
Bluetooth-tilslutningen bruges især til at tale i telefon håndfrit, og derved bevare fuld kontrol over sin kørsel. En anden feature der bliver brugt i flæng verden over, er den GPS-funktion som stort set alle smartphones er udstyret med.
For selvom store firmaer som Garmin og TomTom sælger GPS’er i tusindvis, så kan man med fordel bruge sin telefon som GPS. Dog skal det med i ligningen, at GPS-apps tager meget strøm på din telefon.
Men ligesom GPS’en bliver bedre og bedre, så gør trådløse opladere til bilen det også. I stedet for at have ledninger flydende i bilen kan de trådløse opladere lade telefonen op, så den kan holde til vejvisning i timevis. Fordelen ved GPS-apps er, at de ofte opdateres og derved sikrer de nyeste kort på markedet, og samtidigt er de i stand til at forudse myldretid og ved hvor der er vejarbejde.
Med alle disse faktorer finder din GPS-app derfor altid den hurtigste løsning på en given rute.
Hvilken GPS app er bedst?
Der findes et væld af apps, der enten gratis eller for en god sjat penge tilbyder navigation. De to mest kendte på telefonen er nok Google Maps og Apple Maps. I starten var Apple Maps udskældt og en joke af et navigationssystem, men med årene er det blevet skudsikkert og man kan regne med det over alt. Det samme gælder Google Maps, der ligesom på både computeren og tablet giver en præcis og solid navigation i hele Europa.
Den bedste GPS-app, i 2015, blev ifølge siden Mobil.nu appen Here. Udover at Here kommer både til Android, IOS og Windows Phone så har den et væld af muligheder og egenskaber, ganske gratis. En anden unik ting som længe har været en begrænsning for både Google- og Apple Maps er, at Here også tilbyder offline-brug uden ekstra omkostninger. Appen har trafikinformation, og mulighed for vejvisning på cykel, til fods i bil og med offentlig transport.
Så med Here downloadet på telefonen, og en trådløs oplader i bilen kan man i 2017 køre endnu længere, og endnu bedre. Læs mere om testen af GPS-apps her.