Lamborghini har på diverse sociale medier og deres hjemmeside, live streamet præsentationen af deres nye SUV.

Den italienske superbils producent, kunne mandag aften løfte sløret for deres nye “Super SUV” Lamborghini Urus.

Urus blev præsenteret første gang i 2012, dog som koncept bil, men Lamborghini har siden da redesignet dele af bilen, der nu bliver serie produceret.

Bilen er drevet af en 4.0-liters V8 motor med bi-turbo, der leverer 650 hestekræfter og 850 Nm. 0-100 km/t kommer med launch control, til at være overstået på 3,59 sekunder, mens topfarten er 300 km/t.

Urus er bygget på den samme MLB platform, og vejer lige over 2 tons. Bentley Bentayga, Porsche Cayenne og Audi Q7, deler samme platform. Så man kan derfor forvente en del identiske designlinjer på bilerne.

Lamborghini Urus har de største bremser i verden, lagt på en fabriksproduceret gadebil. Hele 17.3-tommer store kulfiber keramiske bremser foran med tilhørende kæmpe klodser, er det blevet til bag de 21-tommer fælge, som bilen kommer med standard. Der kan tilkøbes 22- og 23-tommer fælge, og alle er monteret i Pirelli P Zero Corsa dæk.

Når bilen skal produceres, bliver den bygget på Lamborghinis fabrik i Sant’ Agata i byen Bolognese i Italien. De første biler kommer i starten af 2018, og de får alle en pris fra omkring 200.000 dollars (uden danske afgifter).

Det forventes at der bliver solgt omkring 3.500 eksemplarer om året, og når den bliver lanceret fås den kun med en biturbo ladet motor. Dog er der planlagt en plug-in hybrid i 2019.

Se flere billeder, i galleriet herunder.

[nggallery id=733]