Det hollandske firma Donkervoort har bygget deres dyreste model nogensinde. Navnet er D8 GTO-JD70 og modellen er blevet bygget i anledning af firmaets grundlægger, Joop Donkervoort’s, 70-års fødselsdag.

Udgangspunktet er den ‘normale’ D8 GTO, men en række opgraderinger gør det muligt for letvægtraceren at trække hele 2G i svingene, selv i på bilens standard dæk.
Motoren er lånt fra Audi´s hylder. Den 2,5-liters R5 motor brugt i bl.a Audi TT-RS er blevet tunet til 415 hk og 520 Nm og koblet til en 5-trins manuel gearkasse, samt spærredifferentiale. Et nyt rev-match system, udviklet i samarbejde med Bosch, giver mulighed for gearskifte under fuld gas.

Affjedringen er blevet opgraderet ved brug af justerbare krængningstabilisatore og nye stødddæmpere med tre hårdhedsinstillinger.
Det lettere reviderede design hjælper med at generere 80 kg mere downforce på bagakslen og 50 kg på frontakslen. Det har været muligt at holde vægten under 700 kg ved at bruge kulfiber til næsten alt. Resultatet er et kraft/vægt forhold på 592 hk/ton. Til sammenligning har en McLaren P1 et kraft/vægt forhold på 583 hk/ton.

Donkervoort tager allerede imod bestillinger på den nye model, men planlægger kun at bygge 70 eksemplare. Prisen starter på €163636, før beskatning. Leveringer vil starte i foråret 2020.