Efter en skuffende start på MNJ StreetRace Series 2010 første lørdag i juli måned, køres der endnu engang streetrace i Nordjylland. Stedet er Industrivej i Pandrup, hvor foreningen Striben Aalborg i samarbejde med Motorsport Nordjylland afholder foreløbigt det sidste streetrace arrangement for denne gang. For kun 150 kr. for DASU samt Dansk Metal medlemmer er det muligt at køre fuldt lovligt race mod dine venner i jeres egne biler under godkendte og sikre forhold. Prisen for ikke-DASU medlemmer er 300 kr, hvilket inkluderer en 1-dagslicens. Derudover er det også muligt at melde sig ind i Motorsport Nordjylland på selve dagen for kun 800 kr. Bemærk der kun tages imod kontakter.

Ved første arrangement mødte kun 5 deltagere op, hvilket var et stort nederlag for arrangørerne fra Striben Aalborg samt Motorsport Nordjylland, der alle har lagt et kæmpe arbejde i at indhente de rette tilladelser hos myndighederne for at give Nordjyderne adgang til lovligt at køre streetrace. På grund af det mangelfulde fremmøde blev dagen aflyst.

Men lørdag d. 31 juli fra 14:00 – 23:00 går det altså løs endnu engang. Der køres ligesom første gang i 6 klasser på 201 meter, hvoraf der er præmier til de tre første placeringer i hvert løb:

  • Klasse 1: Biler med forhjulstræk u/tryk
  • Klasse 2: Biler med baghjulstræk u/tryk
  • Klasse 3: Biler med forhjulstræk m/tryk
  • Klasse 4: Biler med baghjulstræk m/tryk
  • Klasse 5: Amerikanerbiler
  • Klasse 6: Biler med 4 WD

For at deltage skal man have et gyldigt dansk kørekort, ligesom man skal være dansk statsborger. Derudover skal føreren bære en godkendt styrthjelm, samt tøj med lange ærmer. Beklædning må ikke være nylon. Ligeledes skal sko være snørresko, og der skal benyttes en godkendt 3-punkts sele.

Bilen der deltages i skal være dansk indregistreret, hvor der skal fremvises registreringattest, ligesom der skal være monteret nummerplader både for og bag. Biler på prøveplader tillades ikke deltagelse. For åbne biler skal der være monteret styrtbøjle. Derudover skal alle løse genstande fjernes fra bilen inden start, ligesom batteriet skal være fastskruet. Bilen må ligeledes ikke lække olie, vand eller andre væsker under hele arrangementet. Til sidst skal dækkene være DOT eller E-mærkede med min. 1,6 mm slidbane.

Dette er aller sidste chance for at støtte op om projektet om lovligt streetrace, da de danske politikere i forvejen har set sig sure på alle os ‘Brianer’ i hurtige biler, og en mangelfuld opbakning helt sikkert ikke får politikerne til at indse problemet med manglende steder at køre hurtigt under ordnede forhold i Danmark. Det er muligt at tilmelde sig arrangementet på Facebook.

Derudover vil der samme dag, samme sted afholdes Motor Show Nord, hvilket der kan læses mere om her: Læs mere her.

Fakta:
Event: MNJ’s Streetrace Cup 2010
Tid: 31. juli 2010, fra 14:00 – 23:00
Sted: Industrivej, 9490 Pandrup
Priser, deltagelse: 150 kr. for DASU og Dansk Metal medlemmer, 300 kr for alle andre. Der tages kun imod kontanter.
Priser, tilskuere: Gratis
Læs mere på: www.MNJ.dk