Ny Golf R Touch kan betjenes i fri luft

Volkswagen har på CES-messen i Las Vegas løftet sløret for konceptbilen Golf R Touch

Pressemeddelelse

I den nye VW Golf R Touch, betjenes instrumenterne udelukkende via førerens håndbevægelser. Og med Connected Golf integrerer Volkswagen forskellige smartphone interfaces som “MirrorLink™”, “Android Auto” (Google) og “Car Play” (Apple) i bilens “App Connect”-system.

Åben soltaget uden at trykke på en knap
Glem alt om touchscreens: Volkswagens nyeste konceptbil viser, at fremtiden vil byde på biler, der betjenes udelukkende ved at aflæse dine håndbevægelser og omsætte disse til kommandoer. Denne nye teknologi gør det muligt at styre bilens display og øvrige funktioner uden rent fysisk fx at berøre en toucscreen. Fx vil en glidende bevægelse mod bilens forrude få soltaget til at lukke sig, og en lignende bevægelse i den modsatte retning vil få det til at åbne sig. Ligeledes fungerer bilens sædejustering, udelukkende via gestik. Altsammen teknologi, der får menneske og maskine til at fungere mere og mere som en interaktiv enhed.

Connected Golf
Hvor Golf R Touch giver et indblik i fremtidens biler, demonstrerer Volkswagen samtidig hvad der kommer til at ske i den meget nære fremtid: Allerede i løbet af 2015 vil koncernen bringe systemer fra „Connected Golf” på det amerikanske og europæiske marked. Connected Golf er markedets bedst netværksforbundne bil. Connected Golf er udstyret med den nyeste generation af infotainmentsystemer (MIB II). Bilens progressive interface management forbinder et kæmpe spektrum af apps, smartphones, tablets og smartwatches med infotainmentsystemet. Der ud over er Connected Golf udstyret med en håndfuld øvrige innovationer. Fx genkender navigationsanlægget automatisk – dvs også uden at være aktiveret af bilens fører, de oftest benyttede ruter – eksempelvis den daglige tur til og fra arbejde- og advarer dig hvis der er kø, ulykker eller vejarbejde på ruten og foreslår alternative, frie ruter.

Ny parkeringsassistent
På CES-messen in Las Vegas præsenterer Volkswagen også seneste evolutionstrin af parkeringsassistenter under navnet „Trained Parking”. Bilen scanner den vej du oftest bruger, når du parkerer din bil, lagrer den og udfører fremadrettet parkeringen delvist automatisk. Volkswagen regner med, at man inden længe også vil kunne udføre denne øvelse via fjernbetjening: det vil sige, at bilens fører på vej mod den kendte parkeringsplads, kan stige du af bilen og bilen vil så at sige parkere sig selv, overvåget enten via en smartphone eller en fjernbetjening.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!