Selvom Lamborghini ikke har planer om at være tilstede ved fremtidige bilshows, betyder det ikke at firmaet ikke har modeller på vej

Det var tilbage i februar at vi første gang så en teaser video af Lamborghini SCV12. De første billeder af bilen var meget mørke, hvilket gjorde det svært at gøre sig de store forestillinger om hvordan bilen ville se ud. I den nye video fra folkene i Sant’Agata Bolognese, får vi set den vildeste tyr i stalden for fuld udblæsning.

SCV12 er det seneste projekt fra Lamborghini Squadra Corse. Modellen vil blive produceret i begrænset antal, og har den stærkeste version af firmaets V12-motor. Den nye video viser at SCV12 er klar til at blive testet på bane, hvor den udelukkende vil kunne bruges, da den ikke er gadelovlig.

Læs også: Lego Technic Lamborghini Sian FKP 37 består af 3696 brikker

Selvom Squadra Corse har stået for udviklingen så er SCV12 ikke en rigtig racerbil. Den er mere tiltænkt som værende det ultimative track-day våben til velhavende entusiaster. Den lange front og splitter giver, i samarbejde med spoileren og andre aerodynamiske forbedringer, mere downforce end en GT3 bil.

Som nævnt, vil motoren være baseret på firmaets V12 motor. Lamborghini udtaler selv at motoren er i stand til at producere over 830 hk. Dette kan lade sig gøre ved det som firmaet kalder ‘Aerodynamic Supercharging’, der spiller ind ved høje hastigheder. Motoren er parret sammen med en 6-trins sekventiel gearkasse, der sender alle hestekræfterne til baghjulene. Gearkassen er den samme som man finder i racerbilen Huracán Super Trofeo EVO.

Læs også: Mansory’s nye Lamborghini projekt hedder Cabrera

Dækkene er specielt udviklet til SCV12 af Pirelli. De er monteret på magnesiumfælge, som måler 19″ på frontakslen og 20″ på bagakslen. Bilens vægt er ikke blevet offentliggjort, men da bilens chassis er blevet bygget i kulfiber, skal kraft/vægt-forholdet nok blive højt.
Lamborghini fortæller at de få kunder, der vil være heldige nok til at få fingrene i en SCV12, vil blive del af en meget eksklusiv klub. Den fulde offentliggørelse af SCV12 vil blive holdt senere på sommeren.