Verdens hurtigste bil kan nu fås i en 2200 hk bane-version

Lige som vi troede, at SSC havde fokus på deres episke Tuatara-hyperbil, har de nu offentliggjort to opgraderede versioner. Hvordan opgraderer man hyperbil med 1.750 hestekræfter, der i øjeblikket har rekorden som verdens hurtigste produktionsbil?

Det er egentlig ret enkelt. Man giv den da mere downforce og naturligvis flere hestekræfter.

Det er nøjagtig, hvad Shelby Super Cars har gjort, selvom deres evner er blevet delt ud på to nye versioner af Tuatara for at nå målet. Tuatara Striker fokuserer på aerodynamiske forbedringer for markant at øge downforce.

Firmaet fortæller at downforce, mere præcis, øges med en faktor på tre. Bilen producerer nu 1.100 pund (499 kg) ved en hastighed på 160 mph (257,5 km/t).

SSC lægger mere vægt på aerodynamik

En enorm aktiv bagvinge er en del af pakken, samt en lodret stabilisator og en mere aggresiv diffuser. En ny front splitter, med kompleks geometri og nye sideblade er med til at stabilisere fronten.

Firmaet siger at aero-opgraderingerne, alt i alt, afbalancerer den genererede downforce med 45,4 procent foran og 54,6 procent bagpå. Når du bevæger dig indenfor, finder du mere kulfiber og Alcantara end i den standard Tuatara.

SSC Tuatara Striker and Aggressor

Flere hestekræfter fra den 6-liters V8

Kraften til Tuatara Striker forbliver 1.750 hk som altid. Det er så her Tuatara Aggressor kommer ind i billedet. Bilen får opgraderinger som leverer en næsten absurd effekt på 2.200 hk (1.641 kW).

Aggressor får samme aerodynamiske opgraderinger som Striker men desværre er den ikke gade lovlig. SSC præsenterer denne som en bane-bil der kan customizes. Hvad betyder det præcist?

Firmaet tilbyder desværre ikke mange detaljer, bortset fra at udstødningslyden kan tunes.  Der kan også fås performance- og æstetikspecifikke dele der ikke kan fås i den gadespecifikke Tuatara.

Produktionstallene vil være meget begrænsede, som man ville forvente. Producenten har forpligtet sig til at bygge 100 eksemplarer af  den standard Tuatara og 100 Tuatara Strikers. Kun 10 Tuatara Aggressors vil blive produceret. Priserne er ikke oplyst, men vi tvivler på, at målgruppen for disse exceptionelle køretøjer er interesseret i sådan noget.