BMW snart klar med ny X1 og 2-Serie Active Tourer

Foto: Pascal Piérart

Den evige carspotter Pascal fra Frankrig, som bruger oseaner af tid på de franske motorsvejsbroer, har atter engang været hurtig med kameraet, da et sæt BMW prototyper passerede hans lokation. Denne gang er der tale om den næste BMW X1 og BMW 2-Serie Active Tourer, som kom kørende mod deres tests, da Pascal var klar på broen.

Ny X1 skal hjælpe på salget

Hvis vi tager udgangspunkt i en artikel fra juni måned i år hos Motor1, kan vi læse at BMW arbejder på at udvikle en helt ny model af X1, som skal tage kampen op i salget, mod rivalerne fra Audi, Volvo og Mercedes-Benz. Her viser det sig nemlig, at man f.eks i USA ikke er den mest sælgende i crossover segmentet for premium biler, så derfor skal den næste generation af X1, sætte BMW højt på listen igen.

BMW har allerede bekræftet at den næste X1 både kommer som en komplet elektrisk model, men også som fossildrevet. Så du kan forvente både en benzin-, diesel-, plug-in- og hybrid-variant.

Tæt på lancering

Selvom bilerne på billederne viser en meget tildækket prototype, så er bilen alligevel i sine seneste stadier, og derfor snart klar til at blive lanceret på markedet. Og når den endelig lander, så bliver den større end sin forgænger (det kommer vel ikke bag på nogen?), og på andre billeder vi kan se på nettet, ligner det at den også kommer i en “long-wheelbase” version med større akselafstand, som primært henvender sig til de små asiatere på det kinesiske marked, som elsker biler med ekstra-lang benplads.

Noget som er værd at lægge mærke til er, at de kæmpe store nyre i fronten af bilen som vi kender fra de aktuelle modeller hos BMW, ser ud til at forsvinde, også på denne model. Vi har førhen stødt på billeder af den næste BMW 3-Serie, hvor det også ligner, at de store “kanin-fortænder” ender med at forsvinde igen, på den næste generation af line-up’et hos den tyske bilproducent.

Den næste generation af BMW X1 holder fast ved forhjulstræk i de helt små versioner, mens de mere kraftige kan fås med firehjulstræk. Bilen er sat til at få sin lancering i slutningen af 2021 med de første leveringer til kunderne i starten af 2022. Så derfor kan vi nok godt forvente at se de officielle billeder af bilen, inden for de næste måneder eller uger.

BMW X1 og 2-Serie Active Tourer

Opdateret 2-Serie Active Tourer

Når vi kigger nærmere på billederne af den noget mindre model, så finder vi bag det tunge sløring, den opdaterede version af BMW’s 2-Serie Active Tourer.

Modellen som var fabrikantens første forhjulstrukne bil, står foran en opdatering i både design og teknik. Og på det ydre får bilen en større akselafstand så der bliver mere plads til bagagen og bagsædepassagererne, ny placering af sidespejlene, ny frontgrill så den matcher det resterende modelprogram samt nye for- og baglygter med LED lys.

På interiørsiden har tidligere billeder afsløret, at noget kunne tyde på at der arbejdes på en stor kurvet skærm i bilens instrumentering, samt andre lækkerier til forskel fra den udgående model.

Motorprogrammet for 2-Serie Active Tourer

Selvom at BMW ikke har været ude og fortælle officielt hvad den næste 2-Serie Active Tourer får af motorvarianter, så forventes det at den kommer med en række forskellige 3- og 4-cylindret turboladet motorer med forhjulstræk som standard, mens firehjulstræk kommer som tilvalg.

Dertil forventes det at der senere i programmet kommer plug-in hybrid versioner samt naturligvis en komplet elektrisk version.

Det er lidt uvidst hvornår bilen bliver lanceret for alvor, men der går nok ikke længe, før vi ser mere officielt udkomme fra den tyske bilfabrikant på modellen her.

GALLERI: SPYSHOTS: Her er den næste BMW X1 og 2-Serie Active Tourer