fbpx

Toyota klar med pris på Yaris GR

Stort prismærke til lille bil

Den nye Toyota GR Yaris er sprængfuld af energi, men det har sin pris

Det er ikke lang tid siden, at den lille ‘hot hatch’ kom på markedet og den får allerede en masse ros af diverse bilmedier verden over. Med 261 hk, et smart firehjulstræksystem og en 6-trins manuel gearkasse passer den perfekt i definitionen som en rigtig “drivers car”.

Læs også: Volkswagen lancerer ny Mk8 Golf GTI Clubsport, med lige under 300 hestekræfter

Køreindstillinger

Det er nok ikke nogen overraskelse at bilen er udstyret med diverse køreindstillinger, der er designet til at få mest ud af bilen i enhver situation. Til hverdagsbrug er der “Normal”. Her bliver kraften fordelt 60/40 mellem forakslen og bagakslen. Med bilen i “sport” bliver hele fordelingen ændret til 30/70. Her kan der leges med bilens evne til at tage svingene i på en mere sidelæns maner. Med bilen i “Race” kunne man snydes til at tro at kraftfordelingen yderligere vil blive justeret i baghjulenes favør, men det er ikke tilfældet. Kraften bliver istedet splittet over på midten med en 50/50 fordeling. Dette skulle ifølge Toyota være den mest effektive måde at navigere verdens racerbaner.

LÆS OGSÅ:
TechArt GTstreet R er en endnu vildere 911 Turbo S

Motor med verdensrekord

Motoren er ganske vidst lille, men den har meget at råbe op om. Turbomotoren med slagvolume på bare 1,6 liter har med 257 hk og 360 Nm titlen som verdens mest kraftfulde serieproducerede 3-cylindret motor. Kombineret med firehjultrækket kan den lille Toyota accelerere fra 0 til 100 km/t på 5,5 sekunder og nå en topfart på 230 km/t.

Læs også: Nu kommer Toyota Yaris med 257 hestekræfter og firehjulstræk

Men hvad koster den?

Ja, det er så her at vi bliver mindre begejstret. Basisudgaven af Toyota Yaris GR starter ved 499.990 kr. Og der er mere. Der er nemlig to udstyrspakker der kan tilvælges. Den billigste hedder “Convenience Pack” og koster 46.000 kr. Pakken indeholder nye JBL-højtalere, headup-display og parkeringssensorer for og bag.
Den dyreste pakke hedder “Circuit Pack” og anbefales til den kunde der vil have det meste ud af sin Yaris GR. Pakken indeholder et Torsen differentiale på for-og bagaksel samt 18-tommer smedet alufælge og et sæt Michelin Pilot Sport 4 dæk. Pakken koster 76.000 kr og kan ikke kombineres med convenience pakken.

LÆS OGSÅ:
Lister offentliggører nyt koncept baseret på Jaguar I-Pace

Det er altså ikke småpenge der skal til for at eje den hatcback der hurtigt har indtaget pladsen som den sjoveste bil i sin klasse. Toyota bygger kun 25.000 styk så du skal også skynde dig hvis du skal have en.

 

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kilde
Toyota.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.