fbpx

Ærgerlig nyhed fra Ford

Ford skrotter alle planer om Ford Focus RS Mk4

Ford vælger at skrotte projektet grundet de skærpede emissionsregler i Europa

Flere har nok ventet spændt på, at Ford skulle begynde at dele information og teaser-videoer af den mest potente Ford Focus RS Mk4-model. Desværre må vi se i øjnene at projektet ikke bliver til noget, da emissionskravene i Europa er blevet skærpet yderligere og derfor ikke gør det muligt for Ford at fortsætte udviklingen af den næste model.

Der har på de seneste været spekulationer på nettet om at Ford’s rival til Golf R og A45 AMG ville have et hybridsystem. Dette skulle være nødvendigt for at møde Europa´s skærpede emmissions-regulativer, men det er jo også lettere sagt end gjort.

Og det er egentlig et spørgsmål om timing. Imens de strammere love træder i kraft, gør Ford sig nemlig samtidig klar til at lave store besparelser i Europa.

Planen blev sat iværk tilbage i juni 2019 og involverer bl.a at lukke seks af firmaets 24 produktions-faciliteter inden 2021. Nedlukningen vil, ved slutningen af 2020, have reduceret firmaets Europæiske arbejdsstyrke med omkring 20 procent. Det betyder samtidig at udvalgte lavt sælgende modeller vil udgå.

Modeller som C-Max, Grand C-Max og Ka+, vil altså blive fjernet fra modelprogrammet.

Læs også: Mountune tuner Ford Focus ST til RS-niveau

Med så omfattende besparelser vil det ikke give mening, at bruge penge på at udvikle en ny Focus RS.

Som vi har set fra producenter som McLaren, Porsche og Ferrari, er et high-performance hybrid system ikke noget der tager 2 uger og en eftermiddag at udvikle. Vi kan kun håbe på at Ford´s strategi vil fungere så vi i fremtiden kan se frem til en RS-version af den næste Ford Focus.

Via
Caradisiac.com
Kilde
Motor1.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.