Ærgerlig nyhed fra Ford

Ford skrotter alle planer om mk4 Focus RS

Ford vælger at skrotte projektet grundet de skærpede emissionsregler i Europa

Flere har nok ventet spændt på at Ford skulle begynde at dele information og teaser-videoer af den mest potente mk4 Focus model. Desværre må vi se i øjnene at projektet ikke bliver til noget. Der har på de seneste været spekulationer på nettet om at Ford’s rival til Golf R og A45 AMG ville have et hybridsystem. Dette skulle være nødvendigt for at møde Europa´s skærpede emmissions-regulativer, men det er jo også lættere sagt end gjort.

Det er egentlig et spørgsmål om timing. Imens de strammere love træder i kraft gør Ford sig klar til at lave store besparelser i Europa. Planen blev sat i hverk tilbage i juni 2019 og involverer bl.a at lukke seks af firmaets 24 produktions-faciliteter inden 2021. Nedlukningen vil, ved slutningen af 2020, have reduceret firmaets europæriske arbjedsstyrke med omkring 20 procent. Det betydder samtidig at udvalgte lavtsælgende modeller vil udgå. Modeller som C-Max, Grand C-Max og Ka+, vil altså blive fjernet fra modelprogrammet.

Læs også: Mountune tuner Ford Focus ST til RS-niveau

Med så omfattende besparelser vil det ikke give mening, at bruge penge på at udvikle en ny Focus RS. Som vi har set fra firmaer som McLaren, Porsche og Ferrari er et high-performance hybrid system ikke noget der tager 2 uger og en eftermiddag. Vi kan kun håbe på at Ford´s strategi vil fungere så vi i fremtiden kan se frem til en RS-version af den næste Ford Focus.

Via
Caradisiac.com
Kilde
Motor1.com
Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!