fbpx

2022 Volkswagen Golf R bliver den hurtigste Golf nogensinde

Kronen på Golf-modelprogrammet

Med 320 hk er Golf R den ypperste af Golf-modellerne

Det er ikke længe siden at Volkswagen offentliggjorde den ottende generation af den ikoniske Golf. En velkendt bil som VW igen har formået at gøre til det indlysende valg i hatch-back segmentet. Der gik heller ikke længe før folkene i Wolfsburg viste os den mere hårdkogte GTI og GTI Clubsport. Nu er tiden så kommet til den modelprogramstoppende R-version.

VW bruger velkendt drivlinje med mere effekt

Dette er den mest kraftfulde version af den nye Golf og dermed også den mest kratfulde Golf nogensinde. Med den 2.0-liters R4-motor med én turbo producerer den nye super-Golf 320 hk og 420 Nm. Effektforøgelsen repræsenterer en stigning på 27 hk og 15 Nm sammenlignet med den forregående generation af Golf R.

Accelerationen fra 0 km/t til 100 km/t er lige under 5 sekunder og tophastigheden er 250 km/t. Den hardcore golf fås som standard med en seks-trins manuel gearkasse. Der kan også tilvælges en syv-trins dobbeltkoplingsgearkasse.

LÆS OGSÅ:
Mansory Gronos er en G63 AMG der er gået bananas

Som altid er R-versionen, som standard, udstyret med Volkswagen´s 4Motion firehjulstræk, men det er en smule anderledes end det fra tidligere generationer. Bilen er udstyret med et nyt differentiale på bagakslen som kan sende op til 100% af momentet til det yderste hjul ved brug af “Drift Mode” indstillingen. Ud over “Drift Mode” er der de mere velkendte køreindstillinger, “Race”, “Sport”, “Comfort” og “Individual”.

Læs også: Volkswagen lancerer ny Mk8 Golf GTI Clubsport, med lige under 300 hestekræfter

VW har fintunet Golf R´s MacPherson- (front) og multi-link- (bag) hjulophæng og sænket hele bilen med 20 millimeter sammenlignet med den tidligere model. De nye fjedre giver, sammen med den nye styregeometri, bilen 10% mere stivhed en forgængeren. Den samlede vægt er samtidig 6,6 lbs (3 kg) lettere end den udgåede generation af Golf R takket være den lettere aluminium underramme.

Golf R har udseende der matcher effekten

Det er ikke svært at genkende den nye Golf R som en ottende generation af Golf. Dog er der her kælet lidt mere for detaljerne for at adskille den fra den standard Golf 8, Golf 8 GT og Golf 8 GTI Clubsport.

LÆS OGSÅ:
Ny Mansory F8XX ser yderst giftig ud

Bilen er udstyret med en ny kofanger med et mere aggressivt udtryk med sorte trim-elementer. Som standard fås Golf R med 19-tommer alufælge med sommer performance-dæk.

Bagenden skiller sig mest ud. Hvor GTI og GTI Clubsport må tage til takke med to har R-versionen fire udstødningsrør. Selve R-logoet er også blevet opdateret og sidder nu centreret under VW-logoet istedet for på venstre side af bagklappen.

Læs også: 2021 VW Golf GTI får online premiere før Geneva Motor Show

Kabinen er præget af skarpt design og praktisk interagering, som i enhver anden Golf. Der er en central-placeret 10-tommer touch-skærm samt VW´s Digitale Cockpit med virtuel instrumentbord. Blå trimdele pryder rat, døre og sæder.  På rattet er de normale analoge knapper udskiftet med trykfølsomme knapper.

Der er sågar en speciel “R”-knap på rattet for at gøre det nemt at sætte bilen i Race-mode. For første gang kan Golf R fås med Nappa-læder på sæderne. Dog skal det vælges fra ekstra-udstyrslisten.

LÆS OGSÅ:
Nu får Volkswagen R-modellerne nyt logo

Danske priser på ny Volkswagen Golf R

Når den næste Volkswagen Golf R lander på markedet i slutningen af året, vil den få en pris som starter fra 709.995 kroner.

Og er du en af dem som bare går og venter på at få lagt en bestilling, så er ordrebøgerne allerede åbnet op hos forhandlerne. Dertil kan du allerede nu bygge din Volkswagen Golf R lige her.

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Via
motor1.com
Kilde
Volkswagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.