fbpx

Teaser: Her er den næste 2021 Volkswagen Arteon

Forud for sin debut, teaser Volkswagen den næste Arteon - inkl en Shooting Brake

VW kalder den Shooting Brake, men det er nærmere en ‘Wagon’

Gennem det seneste lange stykke tid, er der havnet spionbilleder på nettet af den næste generation af Volkswagens store Arteon model. Bilen får sin officielle debut den 24 juni i år, men allerede nu teaser Volkswagen altså selv den næste model, hvor vi også får et glimt af en ‘Shooting Brake’ model.

Arteon modellen kendetegnes ved at være fabrikantens ‘premium model’, og den model som bliver grundstenen for det nyeste teknologi. Og denne gang kommer den også som en ‘Shooting Brake’ variant, selvom det siges at den nærmere er en ‘wagon’ model.

Når lanceringen sker den 24. juni, bliver det som en digital premiere. Det har vi set flere gange tidligere her under Corona-krisen, fra andre producenter.

Digital teaser giver urealistisk indtryk

Selvom teaser billedet får den næste Volkswagen Arteon til at se ret fed ud med sin meget lave taglinje og ekstra store hjul, så er det alligevel et lidt misvisende billede. For den endelige model bliver ikke helt så lækker, da teaser billedet er skapt på en computer illustration.

Alligevel giver den et indtryk af hvad vi kan forvente for den kommende model. Her byder nyhederne blandt andet på nye forlygter i stil med dem vi kender fra de andre biler i modelprogrammet, men hvor der på Arteon ser ud til at være en LED-bar som går hele vejen hen over fronten fra lygte til lygte. Den slags lys-design er ellers kun noget vi har set før på bagenden af forskellige modeller, men nu kan det være at trenden også har ramt bilens front. Vi gætter dog på at de forlygter kun fås i de helt store udstyrspakker.

LÆS OGSÅ:
2022 Porsche 911 GT3 Touring offentliggjort

Noget andet nyt vi kan se på dette teaserbillede, er det nye og opdaterede R-logo på frontgrillen. Det havde sin debut tilbage i oktober 2019, hvor vi så det første gang på Atlas Cross Sport modellen.

Selvom at Volkswagen gerne vil kalde den for en ‘Shooting Brake’, ender den lange model nok mere med at være et mere friskt alternativ til Volkswagen Passat stationcar modellen. Og hvad angår bagagerumsplads, så kommer den nye model til at rumme 563 liter mens vi i Arteon Shooting Brake kan forvente en hel del mere.

Masser af teknologi

Selvom at Volkswagen har været sparsomme med informationer til dette teaserbillede, så har de dog fortalt at den nye Volkswagen Arteon bliver spækket med udstyr. Her kan vi f.eks forvente det bedste og mest avancerede MIB3 infotainment system med alle de nyeste former for forbindelses muligheder indpakket i et lækkert “smartphone” design.

Dertil har ingeniørerne været i gang med den helt store udvikling, og lover at bilen også kommer med et nyt og super hightec semi-selvkørende system, der kan styre, accelerere og bremse bilen ned, med hastigheder helt op til 210 km/t!

LÆS OGSÅ:
Fra mandag går det hurtigere over Storebæltsbroen

Arteon R er på vej

Når det kommer til motorer og udstyr, så kan det allerede nu siges at den næste Arteon kommer som en R-variant. Det er dog lidt usikkert på nuværende tidspunkt, om den bliver lanceret samtidig med den ordinære Arteon, den 24. juni i år. R-modellen bliver højst sandsynligt udskudt i lancering, til en gang senere på året.

Og hvad angår hestekræfter, så er der stadig gisninger om hvad vi kan forvente. Det kunne dog ende med at blive motoren fra den allerede godt-prøvede 2,0-liters TSI i Golf R og T-Roc R, som har en ydelse i området omkring de 330 hestekræfter.

Men tilbage i slutningen af 2017, blev det fortalt fra VW koncernen, at man havde udviklet en ny 3,0-liters turboladet VR6 motor, som yder 400 hestekræfter. Der er dog ikke kommet nogle nye informationer omkring den siden, men måske lander den nu i Arteon R.

På det ydre kan du også få en lille smagsprøve på designet af en R-variant – kig bare nærmere på den blå model. Luftindtagene i forkofangeren er f.eks en del større, end på den røde.

LÆS OGSÅ:
SPYSHOTS: Ny Maserati Grecale er blevet opdaget ved København

Men klimaet spiller også ind, og derfor får den nye Arteon også et plug-in hybrid sammen med masser af innovative, fremtids-orienterede motorer og emissions teknologier. Det kom frem tilbage i starten af april, og betyder at vi også kan finde et GTE-logo bag på bilerne.

Danske priser er ikke klar endnu, men hvis du vil have de sidste nye informationer om den nye 2021 Volkswagen Arteon, så skal du kigge forbi igen i løbet af de næste tre uger.

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.