DB-navnet har været i produktion i 75 år og nu er Aston Martin klar med den næste i rækken

En ny generation af Grand Touring biler fra det ikoniske mærke er lige på trapperne. Den britiske bilfabrikant har annonceret at debutdatoen bliver den 24. maj for deres næste generation DB, startende med et køretøj, der beskrives som “no mere GT. Grand is is not enough.”

Meddelelsen kommer med et par teaser-billeder, der viser enkelte stilistiske elementer af den nye model. Den skyggedækkede sportsvogn har en velkendt form der minder om den seneste DBS, selvom firmaet antyder, at dette køretøj ikke blot er en ny DB-serie, men en ny kategori af køretøjer, der “vil bryde fri fra normerne i GT-sektoren”.

Aston Martin fortæller at bilen også er bygget for at DB-seriens 75 års jubilæum.

Billdete af interiøret viser centerkonsollen som er dækket af knapper til diverse indstillinger af affjedring og hvad der ligner et aktiv udstødningssystem. Dertil er der også knapper til at kontroller traction control og andre assistent-funktioner. Midterkonsollen huser også knapperne til at styre de opvarmede/ventilerede sæder, klimakontrollen og stereoanlægget.

Interiøret i den næste Aston Martin

Bilen ligner meget de spionfotos af DB11 efterfølgeren, sandsynligvis kaldet DB12, der florerede på internettet tilbage i januar. Der er tydelige ændringer i grillen og forlygterne, hvis design er blevet inspireret af Aston Marrtin´s Valhalla superbil. Det gælder især de dråbeformede forlygter med større linser og tre interne elementer. Teaser-billederne viser også den større grill. 

Det vides ikke helt præcis om den nye bil vil gøre brug af firmaets V12’er eller V8’er men det vigtigste er at der stadigvæk er en forbrændingsmotor under hjelmen.

Det betyder ikke nødvendigvis at elektrificeringen ikke rammer DB-serien en dag. Valhalla har allerede et plug-in hybrid system, hvor to elektriske motorer slår sig sammen med en firmaets bi-turbo V8 og giver et samlet output på 950 hk. Der er ingen grund til ikke at antage at hybridsystemer også vil finde vej ind Aston Martins fremtidige line-up bestående af otte nye køretøjer indtil 2026 – eller måske endda flere!