fbpx

Vanvittig ny Bugatti Bolide har over 1800 hk

Acceleration og topfart på et helt nyt niveau

Med fokus på lav vægt og høj ydelse har Bugatti bygget deres mest ekstreme bil nogensinde

Bugatti Chiron blev første gang vist frem tilbage i 2016. Siden da har luksus-hyperbilen blevet brugt som grundlag for specialmodellerne Sport, Pur Sport, Vision Gran Turismo, Centodieci, Divo, Super Sport 300+ og La Voiture Noire. Selv med topfartsrekorder og rekord for den dyreste nye bil i verden syntes Bugatti at de godt kan lave noget endnu vildere. Den nye bil hedder Bolide og er den mest hardcore Bugatti nogensinde.

Over 1800 hestekræfter

Den velkendte 8-liters W16-motor har i Super Sport 300+ versionen 1578 hk, hvilket burde være nok for enhver fartglad milliardær. Bugatti har alligevel valgt at deres ultimative racerbil skal have endnu flere. Dette er gjort ved at tune motoren til at køre på 110-oktan racerbrændstof. Motoren er også blevet udstyret med fire nye turboer. Effekten er dermed blevet hævet til 1825 hk, ved 7000 omd/min og trækkraften er hævet til 1850 Nm ved 2000 omd/min.

LÆS OGSÅ:
TechArt GTstreet R er en endnu vildere 911 Turbo S

Læs også: Coronavirus forlænger ventetiden på ny Bugatti model

Bugatti´s fokus på vægt giver fænomenale feresultater

Konceptet i Bolide er simpelt: “Hvad nu hvis motor og gearkasse fra Chiron blev brugt i en baneracer”. Da Bolide ikke ligefrem er en luksusbil, har det været muligt at holde vægten utrolig lav for så stor en drivlinje. Tørvægten er nede på 1240 kilo. Det betyder at Bolide har et vægt/kraft-forhold på bare 0.68 kg/hk. Det vil selvfølgelig være højere når de nødvendige væsker er fyldt på.

Med så mange hestekræfter i så let en bil er det ikke nogen overraskelse at accelerationstiderne er helt utrolige. 0-100 km/t tager 2,17 sekunder, 0-200 km/t er ovre på bare 4,36 sekunder og 0-300 km/t er klaret på 7,37 sekunder. Det skal dog nævnes at tiderne ikke er bekræftet, men derimod resultater fra Bugatti´s simuleringer. Det samme gælder 0-400-tiden på 12,08 sekunder. Et andet iøjenfaldende tal er den simulerede Nürburgring tid på 5:23.1. Hvis det bliver en realitet vil Bolide være 42 sekunder hurtigere end Volkswagen ID.R.

LÆS OGSÅ:
Klasen Audi R8 V10 Plus Biturbo 1000+ HK

Læs også: VIDEO: Bugatti rammer 490 km/t i en Chiron!

Meget kort udviklingsfase

De officielle renderinger er selvfølgelig meget flotte, men en ting de ikke viser, er hvor lav bilen egentlig er. Med bare 995 millimeter er bilen 300 millimeter lavere end en Chiron og matcher den klassiske Bugatti Type 35 fra 1920´erne.

Forlygterne er udformet som X’er. Faktisk har X-formen været et gennemgående tema i hele bilens design, hvilket bliver ret tydeligt når man ser bilens bagende. Som om Bolide ikke var imponerende nok, er hele bilen blevet udviklet på bare 8 måneder.

Bugatti har ikke oplyst hvad prisen vil være. Det er fordi de stadigvæk ikke har besluttet sig for om de vil producere bilen. Vi tør godt gætte på, at der kommer til at ringe nogen telefoner i Bugatti´s salgsafdeling.

 

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LÆS OGSÅ:
Coronavirus forlænger ventetiden på ny Bugatti model
Via
motor1.com
Kilde
Bugatti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.