fbpx

Lister tager Jaguar F-Pace til nye højder

Lister Stealth er en Jaguar SUV med ekstra tryk på S´et

Hvordan gør man en Jaguar F-Pace SVR bedre? Man giver den da flere hestekræfter og en højere tophastighed.

Hvis man vil have den hurtigste Jaguar F-Pace skal man have fingrene i den Kompressor-ladet SVR model. Under hjelmen finder man en 5,0-liters V8 med 550 hk, 681 Nm og et voldsomt lydspor. Da det lille britiske tuningsfirma Lister annoncerede deres Stealth-version af F-Pace SVR lovede de en endnu vildere version af den allerede vilde SUV. Nu er den klar og det ser ud til at Lister har holdt sit ord.

SUV med ekstra tryk på S’et

Det første Lister kastede sig over var motoren. Ydelsen af den 5,0-liters kompressorladet V8 er blevet hævet til djævelske 666 hk og hele 881 Nm. Det er blevet gjort ved at montere Lister´s eget ECU-program og ved at modificerer kompressorens drivsystem. Dertil kommer et nyt udstødningssystem i rustfrit stål, samt ny intercooler og luftfilter. Det betyder at Lister Stealth kan accelerere 0-96 km/t på 3,6 sekunder og kan fortsætte til 195 mph (314 km/t).

LÆS OGSÅ:
Porsche Taycan tager en lille flyvetur

Læs også: Lister offentliggører nyt koncept baseret på Jaguar I-Pace

Dodge forpurrede Listers planer

Da Lister første gang nævnte at de arbejdede på bilen, lovede de at den skulle blive den absolut hurtigste SUV i verdenen. Desværre smed Dodge en kæp i hjulet på den drøm med den nye Durango Hellcat, hvilket klarer 0-96 km/t på 0,1 sekund hurtigere end Lister Stealth. Lister kan dog stadigvæk kalde Stealth den hurtigste SUV fra Britanien. Den trumfer Bentley Bentayga Speed med 40 hk og dens accelerationstid er 0,3 sekunder mindre. Topfarten på 195 mph er samtidig 5 mph højere end Bentleyens 190 mph.

Det visuelle

Når det kommer til visuelle opgraderinger er der ikke så meget, der har ændret sig. Bilen kan sagtens genkendes som en Jaguar F-Pace. Stealth får dog et sæt enorme 23-tommer fælge, som må siges at klæde bilen godt. I fronten er der monteret nye trim-detaljer og splitter i kulfiber. Trimdelen der omkranser luftindtaget i midten af fronten er farvet i en speciel grøn farve, der også kan findes på bremsekalibrene. Med sort læder og grønne sygninger matcher interiøret bilens ydre. Lister´s logo er blevet broderet ind i nakkestøtten.

LÆS OGSÅ:
Opslagstavler: Analog kommunikation på værkstedet holder stadig

Ønskes det at have den hurtigste britiske SUV i garagen skal der handles hurtigt. Lister har kun tænkt sig at producere 100 eksemplarer. Prisen vil starte på 109950 EUR eller 818346 DKK.

GÅ IKKE GLIP AF DE NÆSTE HISTORIER

Undgå at gå glip af de næste fede tunings nyheder!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Via
motor1.com
Kilde
Lister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.