2019 Aston Martin Vantage AMR

Aston Martin´s mest sporty model får manuel gearkasse

Den manuelle gearkasse er en sjældenhed i moderden super/luksus-biler. De teknologiske fremskridt inden for automatiske gearkasser har resulteret i skiftetider langt mindre end, hvad der er muligt med manuelle gearkasser. Flere fabrikanter informerer også at deres automatiske gearkasser hjælper med at spare på brændstoffet. Entusiaster mener dog, at den manuelle gearkasse fortjener at leve videre i nogle modelår endnu. Aston Martin er den seneste producent til at besvare dette ønske, med lanceringen af den nye Vantage AMR.

Bilen er udstyret med en 7-trins ‘dogleg’ gearkasse, hvilket betyder, at første gear vælges ved at skubbe gearstangen til venstre og ned. Det gør det muligt at arrangere de mest brugte gear (2-7) i et dobbelt H-mønster. Den nye gearkasse kommer med Aston Martins ‘AMSHIFT’ system, der, under nedgearing, tilpasser omdrejningerne med det valgte gear, før koblingen slippes. Det er dog muligt at slukke systemet, hvis føreren ønsker lidt heel-and-toe action. Systemet vil tillade gearskift selv når højrefoden er begravet i måtten, for at opnå bedre accelerationstider.

Ved konverteringen til manuelt gear, sammen med brug af keramiske bremser, som standard, er vægten skåret ned med 95 kg. Bilens  adaptive affjedring er blevet opdateret, for at give en mere dynamisk køreoplevelse end i en standard Vantage. For at overføre hestekræfterne til asfalten, er bilen udstyret med et nyt mekanisk spærredifferentiale.

Aston Martin vil kun bygge 200 Vantage AMR på verdensplan. 141 vil blive solgt i Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey eller White Stone, mens 59 bliver specielt lakeret i ‘Special Stirling Green’ med Lime detaljer. De sidste 59 vil blive kendt som Vantage 59 og skal hylde Aston Martin´s Le Mans sejr i 1959.
Måske lyder det som om Aston Martin kun bringer den manuelle gearkasse tilbage til de 200 biler. Det er dog ikke tilfældet. Når alle Vantage AMR modeller er solgt, vil det være muligt at tilvælge den 7-trins manuelle gearkasse i den almindelige Vantage.

Prisen på en Aston Martin Vantage AMR i USA ligger på $184995. Ønsker man den særlige Vantage 59 skal man skynde sig hoste op med $209995. Levering starter i slutningen af 2019.

Via
Aston Martin
Kilde
Motor1.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.