fbpx

Uheldig betjent under biljagt: Min Tesla løb tør for strøm

I Californien endte en biljagt for en betjent, da hans patruljevogn løb tør for strøm


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/global-gallery/classes/static/gg_static.php on line 96

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/global-gallery/classes/static/gg_static.php on line 96

Tesla Model S som patruljevogn

En politienhed i Californien hælder benzin på bålet for debatten om elektriske biler, efter at en af deres betjente måtte afbryde en biljagt, da hans patruljevogn, en Tesla Model S, løb tør for strøm.

Patruljevognen er sat ind i tjenesten, som et pilotprojekt for at nedsætte flådens CO2 udledninger mm. Et projekt, som varer i seks måneder.

Det hele startede en fredag aften i Fremont, da en af byens automatiske nummerpladescannere slog ud på en hvid Toyota Avalon. Bilen befandt sig i et parkeringshus, og da den ville forlade denne parkeringsplads, satte politiofficer Jesse Hartman efter, i hans Tesla politibil.

Løb tør for strøm

Men Toyota’en ville ikke stoppe, og jagten tog hurtig fart ud på motorvejen hvor hastigheden kom højt op i retning mod byen San Jose. Flere andre patruljevogne var på vej til jagten på den hvide Toyota efter få minutter, mens Hartman var oppe på 120 mph, i den elektriske patruljevogn.

LÆS OGSÅ:
Politiet sætter ind mod spirituskørsel i sommervarmen

En helikopter blev også tilkaldt, og Hartman måtte pludselig kalde over radioen, at han havde et problem med patruljevognen – han var ved at løbe tør for strøm!

Over radioen fik han meddelt, at han nu kun havde 6 miles tilbage på batteriets kapacitet, og at han derfor nok måtte lade flugtbilisten forsvinde ud i mørket og opgive jagten efter godt otte minutter.

Har fanget en anden biltyv tidligere

De andre enheder fortsatte dog jagten, men ankom ikke før at Hartman havde afbrudt sin jagt. Det betød at flugtbilen blev fundet cirka en mile længere væk forladt, uden nogle personer i bilen.

Den elektriske Tesla Model S patruljevogn, var ikke blevet opladt af den tidligere betjent, efter at den var kommet tilbage i flåden fra et lille værkstedsbesøg. Normalt kan patruljevognen ellers køre 70-90 miles på en 11 timers vagt, hvilket betyder at den nemt kan klare to vagter uden opladning.

Vagtchefen plejer dog også altid at sige, at bilerne skal have mindst halv tank eller 50% på batteriet, før de må tages i brug. Men det var ikke sket her.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Corona Cruise i København - når vi ikke kan mødes i stort antal

Det er førhen sket, at ordinære patruljevogne også er løbet tør for brændstof. Nogle gange punkterer de, andre gange kan de dø helt ud under en jagt. Tesla’en havde dog været med i en anden biljagt tidligere, hvor tyven blev stoppet og anholdt.

 

Kilde
ABC News

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.