fbpx

Spyshots: Her er Mercedes-Benz EQA i Danmark, dagen før sin debut

Danske motorjournalister får en prøvetur i dag, forud for bilens officielle lancering.

Video på vej

Ny Mercedes-Benz EQA i Danmark, dagen før lanceringen

En snæver kreds af danske motorjournalister, har fået en invitation til at få lov at prøvekøre den nye elektriske Mercedes-Benz EQA i København, dagen før at bilen har sin officielle lancering. Vi er dog ikke inviteret med, men derfor skal du ikke snydes for billeder af prototypen.

Billederne viser den nye elektriske Mercedes-Benz EQA, der allerede havde skulle have haft sin officielle debut, som desværre blev udsat pga. Covid-19. Så derfor er den nye officielle lanceringsdato sat til i morgen.

Kommer sammen med søsterbilen EQB

2021 Mercedes-Benz EQA er den næste bil i rækken af fuld-elektriske biler, fra den store tyske fabrikant som også har lanceret biler som Mercedes-Benz EQC, der er noget større.

EQA er bygget på platformen for GLA-klassen, mens en EQB også er på vej, som er bygget på GLB-platformen.

Begge af disse to sidstnævnte biler, deler mange elementer med hinanden, særligt på designet. EQB bliver lidt mindre slank til forskel for EQA, og begge biler byder f.eks på nye forlygter og baglygter og lukkede grille på fronten.

LÆS OGSÅ:
*FUNDET*: Misha savner sin Volkswagen Golf 1 Cabriolet på Amager

I kabinen forventes det også at begge biler har stort set samme design på nærmest alt, fra sæder til instrumentering mm.

Opråb til vores læsere: Hjælp os!

 

Ukendt mængde power

Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvad der findes af ydelse på bilens drivkraft. Dog ved vi, at den er fuld-elektrisk, og derfor ikke får hjælp fra nogen brændstofmotor.

Forskellige medier fremhæver, at hvis man skal tage udgangspunkt i EQA konceptbilen fra 2017, så kunne den nye Mercedes-Benz EQA godt indeholde en blanding af en batteripakke og en elektrisk motor, som sammen har en ydelse på 258 hestekræfter og 500 Nm i kombination med hinanden.

Den mængde power ville ikke være helt tosset, for den lille elektriske crossover, men det endelige motorprogram ender nok med også at tilbyde en variant med en enkelt motor.

Konceptbilen fra 2017 havde et 60-kWh lithium-ion batteri med en rækkevidde på anslået omkring 400 kilometer. Det lå dog i en to-dørs crossover konstruktion, så derfor må det forventes at den endelige version af Mercedes-Benz EQA formentlig byder på noget ganske andet.

LÆS OGSÅ:
EFTERLYSNING: Matgrå Audi RS6 Avant stjålet fra Greve

Som sagt har Mercedes-Benz EQA sin officielle lancering i morgen, så der forventer vi at vide mere om bilen. Indtil da, kan du se billeder og video af prototypen lige her.

GALLERI: 2021 Mercedes-Benz EQA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.