fbpx

Skolevejene får politikontrol i denne uge

Denne uge byder på landsdækkende politikontrol ved landets skoleveje

Politikontroller ved landets skoleveje

Landets politikredse udfører kontroller på skolevejene over hele landet i denne uge. Det gøres for at sikre og forebygge at børn og unge, kan komme sikkert frem, når de cykler eller går til og fra skole.

Kontrollen udføres fordi at der stadigvæk køres alt for stærkt på landets skoleveje, og det skaber farlige situationer for de mange børn. Kontrollen finder sted fra mandag den 6. januar til og med fredag den 10. januar. Da en tilsvarende kontrol blev udført sidste år, fangede landets politikredse mere end 3.000 billister for at køre for stærkt.

“Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene,”, siger Christian Berthelsen, ansat ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Skolebørn kontrolleres

Mens ordensmagten er i gang med at kontrollere de mange bilister, vil man også have et særligt øje på de unge cyklende skolebørn. Her kontrolleres de for, om de overholder færdselsreglerne samt om de passer godt nok på sig selv.

LÆS OGSÅ:
TYVERI: Endnu en Mercedes-Benz mister hjulene på Amager

LÆS OGSÅ: Flere mister kørekort efter stort biltræf

Blandt de ting som politiet kigger efter ved skolebørnene er, om der bliver talt i håndholdt mobiltelefon mens de cykler, og cyklelygterne lyser tilstrækkeligt og er korrekt monteret, eller om der f.eks bliver gået eller cyklet over for rødt lys.

I følge statistikken fra Vejdirektoratet kan man se, at omkring 10 gange så mange unge på 16 år kommer til skade eller dræbt i trafikken, som de 6-årige. Og det kunne blandt andet skyldes en mindre opmærksomhed når de færdes i trafikken, som f.eks kommer fra telefoner og andre gadgets eller enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.