fbpx

Politiet foretager fartkontroller i første uge af 2021

Og de er allerede i gang landet over

Politiet udfører fartkontroller i første uge

Fra mandag den 4. januar (i dag), udfører Politiet en større indsats mod hastighedsovertrædelser, landet over. Hele kontrollen kommer til at foregå i uge 1, som tæller til og med søndag den 10. januar 2021.

Grundet nedlukning af landet tilbage i marts måned i 2020, kunne man fra Politiets side konstatere at der blev kørt med alt for høj hastighed samt ræs, på flere veje rundt om i landet. Opfattelsen var, at tomme veje betød fri hastighed, hvilket gav en række meget grimme ulykker, som helt kunne havde været undgået, hvis man havde overholdt fartgrænsen.

Derfor sættes der nu målrette ind, mod hastighedsoverskridelserne.

“Ved den første corona-nedlukning i marts 2020, kunne vi konstatere, at indtil flere bilister fik den opfattelse, at tomme veje var lig med fri hastighed. Det resulterede i nogle meget grimme uheld, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, hvorfor vi ikke vil acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare. Derfor sætter vi massivt ind med hastighedskontroller i hele landet i denne uge”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

UHELD: Audi RS6 Avant kører galt på Amager

Derfor sættes der ind mod hastighedsoverskridelser:

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene, og antallet af ulykker med dræbte og tilskadekomne
  • Den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald, vurderes til at skyldes for høj hastighed.
  • Hele 403 personer omkom i en trafikulykke i perioden fra 2013-2018, hvor mindst en af parterne havde kørt for stærkt. I 72% af ulykkerne var farten medvirkende til ulykken opstod, mens 28% af sagerne havde dødelig udgang, grundet farten. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • Med 80 km/t kører du omkring 33 meter længere mens du reagerer, og bruger cirka 64 meter for at komme helt ned og holde stille. Øges hastigheden blot til 95 km/t skal der bruges 19 meter ekstra for at holde stille.
  • Hvis to biler rammer hinanden med 80 km/t, vil der i 30% af tilfældende være dødelig udgang. Hæver du hastigheden til 90 km/t, øges risikoen til 60%. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • Hvis en fodgænger påkøres af en bilist med 80 km/t, vil der i 60% af tilfældene være dødelig udgang som resultat. Risikoen stiger til 80%, hvis farten hæves til 90 km/t. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • De fleste dødsulykker sker på landevejene, hvor hele 62% af dødsulykkerne sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af samme ulykker sker med en hastighedsoverskridelse på mere end 20 km/t. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).
LÆS OGSÅ:
Australiens politi har den fedeste patruljevogn!
Kilde
Rigspolitiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.