fbpx

Politi: Særligt fokus på hastighed i uge 39

Politiet over hele landet, har i denne uge særlig fokus på hastighedsoverskridelser

Politiet holder fokus på din hastighed

Politiet i hele landet, holder i uge 39 særligt fokus på hastighedsoverskridelser. Det sker derfor i perioden fra mandag den 21. september 2020 til søndag den 27. september 2020.

For høj fart er nemlig stadigvæk i toppen for årsager, når der sker ulykker på de danske veje. Det skaber derudover også utryghed blandt andre trafikanter, og kan give fatale følger hvis det først går galt blot med en lille overskridelse.

Og bødeblokken bliver ikke holdt varm i lommen, for både små og store overskridelser bliver det sat ind overfor. Og lige netop de mindre hastighedsoverskridelser, er den medvirkende årsag til ulykker i hele 62% af de dødsulykker, hvor farten har spillet en rolle.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Derfor sættes der ind mod hastighedsoverskridelser

Når man måler på sammenhængen mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, så er der en klar forbindelse. For høj hastighed vurderes nemlig til at være den hyppigste årsag til færdselsulykkerne opstår, og særligt dem med alvorlig tilskadekomst og dødsfald til følge.

LÆS OGSÅ:
*FUNDET*: Grå Porsche 911 Turbo S savnes fra Holbæk

I perioden fra 2013-2018, omkom 403 personer i en trafikulykke. Mindst én af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen og forholdene. 72% af de ulykker, havde farten en medvirkende årsag til at uheldet fandt sted, og i 28% af sagerne var farten årsag til, at ulykken havde dødelig udgang. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Hvis du kører 80 km/t går der omkring 33 meter før du reagerer. Efter 64 meter holder du stille, under optimale forhold. Med blot 95 km/t tager det yderligere 19 meter før du holder helt stille – men kun hvis du påvirker køretøjet med den maksimale bremsestyrke.

Hvis to bilister rammer hinanden frontalt ved 80 km/t, vil der i 30% af ulykkerne være dødelig udgang. Risikoen øges yderligere til 60%, hvis hastigheden blot øges til 90 km/t. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Med 80 km/t vil en fodgænger som rammes, have 60% chance for at gå gennem ulykken med fatale konsekvenser. Øges hastigheden her til 90 km/t, så er der 80% chance for at livet slutter her. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

LÆS OGSÅ:
*FUNDET*: Daniel savner sin grå Audi S5

På landevejene er det her, at de fleste ulykker opstår. 62% af dødsulykkerne sker på disse veje med en  hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t mens 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Kilde
Rigspolitiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.