fbpx

Politi: Gaderæs kostede bilen og en tur i fængsel

To mænd kom en tur i brummen, bilen blev taget og kørekortet mistet efter gaderæs i Hvidovre

Farvel til bilen og kørekortet

Københavns Vestegns Politi har meddelt, at man nu har afsluttet en sag fra 2019 ved Retten i Glostrup. Der er tale om en sag mod en 36-årig mand fra Hundested samt en 29-årig mand fra København, som begge har været tiltalt for at have deltaget i ulovligt gaderæs på Stamholmen den 13. Oktober 2019 klokken 00:45.

Bilerne havde kørt ræs mod hinanden, og ramt en hastighed på omkring 140 km/t i en zone, hvor det er tilladt at køre 60 km/t. Der var tale om en Toyota Starlet og en Volkswagen Golf GTI, mens der stod tilskuere langs strækningen og kiggede på.

Gaderæs koster mulig fængselstraf til 33-årig mand

Efter ræset blev de begge pågrebet af Politiet, og efter nogle uger blev det bestemt fra Retten i Glostrup, at den ene bil, Toyota Starlet, skulle beslaglægges af Politiet. Det skete på baggrund af at der var begrundet mistanke om grove overtrædelser af færdselsloven. Golfen var i mellemtiden blevet solgt.

”Retten lagde vægt på, at der var tale om arrangeret kapkørsel med høje hastigheder, at der var tilskuere på strækningen, og at de kørte dør om dør på en offentlig vej, hvor andre trafikanter kunne dukke op i området – og dømte dem begge ifølge anklageskriftet,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

I Retten blev de begge kendt skyldige i særlige hensynsløse kørsler og derved hver idømt 30 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste. Dertil skal de være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år.

I samme omgang blev begge personer frakendt førerretten ubetinget i et halvt år, hvor de derefter skal bestå en ny køreprøve for at få pappet tilbage.

Ydermere kom der en bøde med i samme retning, som lød på en netto-månedsløn. Det gav 12.500 kroner til den 36-årige samt 16.000 kroner for den 29-årige.

Indtjeningen fra salget af den kvikke Toyota Starlet ender med at tilfalde Staten.

I pressemeddelelsen kan man læse, at de dømte har gjort brug af noget betænkningstid for eventuelt at anke.

 

Kilde
Københavns Vestegns Politi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.