fbpx

Parkering: Beboerlicenser skal koste 3.500 kroner

Et forslag om at udvide parkeringszonerne i København vil øge prisen på parkering

Kilde: Amager Bladet tirsdag 11 august 2015

Forslag skal mindske trængsel
Det er Fagborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten, som har præsenteret et pakkeforslag om at udvide parkeringzonerne i København, til Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune. Det skulle være med til at mindske trafiktrængslen i hovedstaden.

Som en del af pakken lød det, at prisen skulle femdobles på beboerlicenser, så det stiger fra 730 kroner til hele 3.500 kroner frem mod 2018. Det blev dog nedstemt hurtigt, da ingen partier var med på den ide. SF ville dog gerne være med på at lade den stige til 2.000 kroner frem mod 2019, men her satte blandt andet Jakob Haugaard fra Socialdemokraterne, sig i mod.

“Hvis vi udvider betalingszonen for parkering til for eksempel Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro, vil det komme beboerne i de områder til gode. Her er man i dag plagett af, at pendlere slås med beboerne om pladserne, fordi det er gratis.

Der skal være plads til biler i København, men der er ingen grund til, at udefrakommende bidrager til mere trængsel i byen. De skal i stedet bruge den kollektive trafik og de grønne løsninger, som vi har mange af og hele tiden udvikler på i København.”, forklarer Peter Thiele fra SF.

Udvidelse af parkeringszoner
En anden del af pakkeforslaget lød på, at udvide parkeringszonerne i København. Det lød positivt på flere af partierne på venstrefløjen, og vil derved være med at udvide betalingszonerne. Udvidelsen skulle ramme større dele af Amager samt Østerbro. SF og Socialdemokraterne er med på ideen, og står de sammen med Enhedslisten kan de danne et flertal for forslaget. Det vil dog ramme pendlere og bilister udefra mere, end selve beboerne i området.

For at området kan udvides kræver det dog, at udgifterne til udvidelsen kan finansieres i Budget 2016.

Fakta fra parkeringspakken
– Forhøjelse af beboerlicensen til 3.500 kroner om året fuldt implementeret fra 1. januar 2018

– Maks én beboerlicens pr. hustand fra 1. januar 2018. (Forventes at reducere antallet af licenser med 4%)

– En udvidelse af rød betalingszone fra primo 2016 og at prisen for parkering stiger fra 30 kroner til 38 kroner i timen

– En udvidelse af betalingsområdet, hvis der kan findes finansiering i Budget 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.