fbpx

Lovligt gaderæs vender tilbage til Storkøbenhavn

For anden gang i år afholdes der et lovligt alternativ til gaderæs-miljøet i Storkøbenhavn

Racedays.dk afholdte i maj et arrangement på Avedøre Holme, hvor deltagere var mødt talstærkt op i deres biler, for at få mulighed for at køre uden at skulle holde udkig efter politiet.

Lovligt gaderæs i Storkøbenhavn er en mangelvare, da deltagerne mangler et sted, hvor de kan dyrke deres sport og interesse for biler i fred for politiet. Senest er det kommet på tale, at man kan kigge på en løsning i Køge.

Til streetrace-arrangementerne er det muligt at dyrke sin hobby for biler og fart fuldt ud, da færdselsloven midlertidigt er trådt ud af kraft. Det betyder at kørerne ikke risikerer at få bøder, miste kørekortet eller deres bil. De lovlige arrangementer har stor opbakning, og det sker ret ofte, at kørerbilletterne er udsolgte før
arrangementet starter.

Racedays.dk har i år fået tilladelse til at afholde tre arrangementer, så endnu flere
kan dyrke deres sport og hobby.

De resterende to arrangementer kommer til at foregå 24. august og 14. september på Kystholmen i tidsrummet 14-20, hvor der bliver dystet på en 201 meter lang strækning, med efterfølgende 300 meter til
nedbremsning.

LÆS OGSÅ:
VW Scirocco i stort uheld på Nordschleife

Formålet med streetrace arrangementerne er først og fremmest at fremme sikkerheden for kørerne og for tilskuerne. Eksempelvis stiller Racedays.dk krav om, at kørerne altid har styrthjelm på når der køres. Tilskuerne er afskærmet ved hjælp af betonklodser.

Men alligevel kommer tilskuerne helt tæt på bilerne – ligesom til de ulovlige gaderæs.

Kilde
Racedays.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.